Dagelijks bestuur

De vertegenwoordiging van de Wageningse studenten gebeurt in de eerste plaats door het Dagelijks Bestuur (DB) van Thymos, waarin ieder jaar zes studenten zitten.

Behalve een voorzitter, secretaris/vice-voorzitter en penningmeester maken er ook een commissaris publiciteit en twee commissarissen sport deel uit van het DB. Het DB organiseert ieder jaar weer een groot aantal evenementen zoals de sportnacht, battle of the studies, martial arts evening en dance evening. Daarnaast organiseren we minstens 1x per maand een ‘Experience’, dan gaan we activiteiten doen die eenmalig zijn en die de meeste mensen nog nooit gedaan hebben! Denk dan aan flowboarden, zweefvliegen, maar ook aan archery tag en karting! In 2016 is er voor het eerst een wintersport georganiseerd door Thymos. In 2019 zullen we echter met StudentenWintersport meegaan! Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd wel een aantal interne competities zijn in knotsbal, volleybal, zaal- en veldvoetbal. Ook verdeelt het DB subsidies onder de 29 studentensportverenigingen en individuele sporters die sporten bij erkende verenigingen of deel hebben genomen aan een evenement en het DB zorgt dat er voldoende klein materiaal is voor alle sportende studenten. Naast deze taken zijn er natuurlijk veel meer diensten die Thymos te bieden heeft aan sportrechtenhouders.

  • Voorzitter: Charlotte Stam
  • Secretaris: Steffie Loenen
  • Penningmeester: Patty Vurens
  • Commissaris Publiciteit: Daan Krekels
  • Commissaris Sport I: Rijk Dersjant
  • Commissaris Sport II: Julien van Dijk

Voorzitter:


Hoi allemaal,

Ik ben Charlotte Stam en zal dit jaar de rol van voorzitter op mij nemen binnen SWU Thymos. Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies afgerond en ik was toe aan iets anders dan studeren. Daarom heb ik ervoor gekozen om mij een jaar lang in te zetten voor studentensport in Wageningen.

Ik hou zelf erg van sporten en merk dat het mij ontspanning brengt en tijd om mijn hersenen even uit te zetten. Voor ik naar Wageningen kwam heb ik altijd gekorfbald in een gezellig en fanatiek team. Eenmaal in Wageningen vond ik dat het tijd werd voor iets anders en heb ik besloten om te gaan roeien. Ik heb vele mooie wedstrijden mogen starten door heel Nederland. Daarnaast vind ik het ook altijd erg leuk om groepslessen te volgen in de Bongerd zoals spinnen en power dumbbell.

Binnen het dagelijks bestuur houd ik mij veel bezig met het leiden van vergaderingen van het dagelijkse bestuur, algemeen bestuur en Sport Centrum de Bongerd. Daarnaast heb ik veel contact met de gemeente, de Studentenraad en de Universiteit om zo goed mogelijk de sportende student te kunnen vertegenwoordigen. Ik vind sporten erg belangrijk en ga daarom dit jaar mijn best doen om veel nieuwe studenten enthousiast te kunnen maken voor sport en zo goed mogelijk hun belangen te behartigen.

Wil je ons leren kennen of heb je vragen? Kom dan gerust langs op het kantoor van Thymos!

Met sportieve groet,

Charlotte Stam

Secretaris/vice-voorzitter:


Hoi allemaal!

Ik ben Steffie en ik ben dit jaar jullie secretaris en vice-voorzitter van SWU Thymos. Voordat ik in het Thymos bestuur begon, heb ik mijn master thesis Health & Society afgerond.  

Ik ben altijd fanatiek bezig geweest met sport. Sinds ik in Wageningen studeer, roei ik bij W.S.R. Argo. Daarvoor heb ik verschillende soorten sporten geprobeerd en heb ik gekorfbald en getennist. Ook ben ik nu vaak op de Bongerd te vinden voor verschillende lesjes.

Als secretaris zal ik dit jaar de contactpersoon zijn van alle studentensportverenigingen. Verder zal ik me bezig houden met het beleid en het jaarverslag. Ook ga ik samen met de voorzitter naar de landelijke vergaderingen.

Als je vragen hebt, kom gerust langs of stuur een mailtje. Hopelijk zien we jullie dit jaar bij onze evenementen!

Met sportieve groet,

Steffie Loenen

Penningmeester:


Hoi allemaal!

Ik ben Patty Vurens en dit jaar vervul ik de rol als penningmeester van SWU Thymos. Ik houd mij als penningmeester vooral bezig met de financiën. Mijn bezigheden bestaan uit het betalen en versturen van facturen, boekhoudkundige taken en subsidieaanvragen. Naast deze taken zijn het opstellen van de begroting en afrekening verantwoordelijkheden van mij.

Afgelopen jaar heb ik mijn Bachelor Economie en Beleid gehaald en was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Naast studeren wil ik graag mijzelf persoonlijk ontwikkelen en ervaren hoe het is om fulltime aan de slag te zijn. Een bestuursjaar bij SWU Thymos biedt mij deze kans tezamen met mijn enthousiasme voor sport.

Van jongs af aan ben ik altijd met sporten bezig geweest, zo heb ik in het verleden veel geschaatst. Sinds mijn komst hier in Wageningen ben ik aangesloten bij de roeivereniging. Daarnaast vind ik het altijd leuk om nieuwe sporten te proberen, daarom kijk ik erg uit naar onze activiteiten, experiences en het meetrainen met studentensportverenigingen.

Since when I was young I practices several sports like speedskating. When I became a student in Wageningen, I started rowing at WSR Argo. I’m very enthusiast to commit myself for student sport in Wageningen next year and hope to see you all at the sport events!Van jongs af aan ben ik altijd met sporten bezig geweest, zo heb ik in het verleden veel geschaatst. Sinds ik in Wageningen studeer ben ik gaan roeien bij WSR Argo. Ik ben erg enthousiast om mij komend jaar bezig te houden met de Wageningse studentensport en hoop jullie bij veel sportevenementen te zien!Ik heb veel zin om mij een jaar lang volledig in te zetten voor de sportende studenten in Wageningen! Kom gerust langs op ons kantoor om kennis te maken of met vragen!

Met sportieve groet,

Patty Vurens

Commissaris Publiciteit:


Hey!

Mijn naam is Daan Krekels en ik verzorg de publiciteit van SWU Thymos dit jaar. Dit houdt in dat ik me bezig houdt met bijvoorbeeld de posters en flyers voor onze evenementen. Tijdens deze evenementen maak ik ook foto’s die ik publiceer via Facebook en Instagram en op deze website. Daarbij zorg ik ervoor dat Thymos/sport-gerelateerd nieuws via deze media verspreid wordt.

Verder zal ik dit jaar de sportgids ontwerpen. Dit is een boekje met al het sportaanbod voor de Wageningse student, die onder andere in de AID-tasjes zullen komen. Naast mijn PR-taken houdt ik mij ook bezig met het organiseren van een aantal evenementen, zoals de wintersport en de Health Week.

Ik besloot het bestuur van Thymos in te gaan als tussenjaar na mijn Bsc Bodem, Water, Atmosfeer. Het leek me een mooie kans om nieuwe skills te leren en om nieuwe mensen te ontmoeten. Ik hou ook veel van sporten dus een jaar lang me onderdompelen in de Wageningse sportwereld leek me dan ook een gouden kans.

Zelf doe ik aan tennis en fitness maar eigenlijk vind ik bijna elke sport wel leuk! Ik kijk dan ook erg uit naar het meetrainen met alle Studenten Sport verenigingen en de vele sporten te ontdekken die Wageningen rijk is.

Met sportieve groet,

Daan Krekels

Commissaris Sport I:


Hallo!

Mijn naam is Rijk Dersjant en ik ben net als Julien van Dijk commissaris sport bij SWU Thymos. Wij houden ons onder meer bezig met het organiseren van interne competities, evenementen en experiences.

Ik ben bij Thymos gegaan omdat ik tijdens mijn bacheloropleiding Voeding & Gezondheid eigenlijk altijd wel op het sportcentrum te vinden was. Ik haal een hoop plezier uit bezig zijn met sport, zowel voor mezelf als voor anderen! Ik voetbal sinds ik klein ben en daarnaast fitness ik ook al een paar jaar. Daarnaast is het voor mij de ideale manier om sinds het afronden van mijn bachelor heel even uit mijn studie te stappen.

Ik hoop dit jaar veel van de Wageningse studenten op het sportcentrum te zien. Kom ook eens langs op het kantoor. We willen de sporters graag leren kennen!

Met sportieve groet,

Rijk Dersjant

Commissaris Sport II:


Hallo!

Mijn naam is Julien van Dijk en samen met Rijk ben ik dit jaar Commissaris Sport. Wij zijn dus verantwoordelijk voor het organiseren van sportieve evenement en experiences, en zullen proberen deze zo leuk mogelijk te maken! Verder regelen wij ook de Thymos Interne Competities, waarbij ik vooral dingen regel voor knotsbal en beachvolleybal.

Afgelopen jaar heb ik mijn bachelor Bos- en Natuurbeheer afgerond. Dit leverde een mooi moment op om tussen mijn bachelor en mijn master een jaar Thymos te doen. Hier heb ik voor gekozen omdat ik me graag wil inzetten voor de studentensport in Wageningen en daarbij een aantal mooie evenementen wil neerzetten.

Inmiddels doe ik al een lange tijd aan atletiek, tegenwoordig bij WAV Tartlétos. Daarvoor heb ik ook aan andere sporten, waaronder waterpolo, zwemmen en voetbal gedaan.

Met sportieve groet,

Julien van Dijk