Dagelijks bestuur

De vertegenwoordiging van de Wageningse studenten gebeurt in de eerste plaats door het Dagelijks Bestuur (DB) van Thymos, waarin ieder jaar zes studenten zitten.

Behalve een voorzitter, secretaris/vice-voorzitter en penningmeester maken er ook een commissaris publiciteit en twee commissarissen sport deel uit van het DB. Het DB organiseert ieder jaar weer een groot aantal evenementen zoals de sportnacht, battle of the studies, martial arts evening en dance evening. Daarnaast organiseren we minstens 1x per maand een ‘Experience’, dan gaan we activiteiten doen die eenmalig zijn en die de meeste mensen nog nooit gedaan hebben! Denk dan aan flowboarden, zweefvliegen, maar ook aan archery tag en karting! In 2016 is er voor het eerst een wintersport georganiseerd door Thymos, wat in 2017 ook gedaan gaat worden. Daarnaast zorgen we ervoor dat er altijd wel een aantal interne competities zijn in knotsbal, volleybal, zaal- en veldvoetbal. Ook verdeelt het DB subsidies onder de 28 studentensportverenigingen en individuele sporters die sporten bij erkende verenigingen of deel hebben genomen aan een evenement en het DB zorgt dat er voldoende klein materiaal is voor alle sportende studenten. Naast deze taken zijn er natuurlijk veel meer diensten die Thymos te bieden heeft aan sportrechtenhouders.

  • Voorzitter: Esther Veldhuizen
  • Secretaris: Els Huizing
  • Penningmeester: Koen Jansen
  • Commissaris Publiciteit: Jeroen Sonnemans
  • Commissaris Sport I: Sonja Beers
  • Commissaris Sport II: Suzanne Spijkers

Voorzitter:


Hoi allemaal!

Ik ben Esther Veldhuizen en dit jaar vervul ik de rol als voorzitter van SWU Thymos. Ik hou mij veel bezig met het leiden van vergaderingen van het dagelijkse bestuur, algemeen bestuur en Sport Centrum de Bongerd. Daarnaast heb ik veel contact met de gemeente, de Studentenraad en de Universiteit om zo goed mogelijk de sportende student te kunnen vertegenwoordigen. Dit jaar ga ik mijn best doen om de wensen van de sportende student zo goed mogelijk te vervullen.  

Afgelopen september heb ik mijn thesis afgerond en dat betekende het einde van mijn bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies. Naast studeren wilde ik mezelf ook ontwikkelen in samenwerken, organiseren van evenementen en het vertegenwoordigen van een organisatie. Hiervoor geeft Thymos mij de perfecte leeromgeving en kan ik ook mijn passie voor sport kwijt. Zelf ben ik een fanatieke hardloper, squasher en een beginnende fietser. Ik vind het belangrijk dat mensen een sport vinden die bij hen past en dat ze hieraan plezier beleven. Ik sta open voor nieuwe sporten en ik kijk dan ook erg uit naar alle experiences van Thymos en de trainingen van de studentensportverenigingen.

Kom gerust langs in het  Thymoskantoor om kennis te maken!

Sportieve groetjes,

Esther Veldhuizen

Secretaris/vice-voorzitter:


Hoi! 

Mijn naam is Els Huizing, ik ben 21 jaar en ik ben dit jaar de secretaris en vicevoorzitter van SWU Thymos. Voordat ik het Thymos bestuur in ging heb ik de bachelor Biologie afgerond.

Van jongs af aan heb ik altijd veel gesport. Atletiek, zwemmen en wielrennen zijn de sporten die ik vroeger veel heb gedaan. Het wielrennen is later mijn hoofdsport geworden en daarin heb ik ook jaren wedstrijden gereden. Sinds mijn komst naar wageningen heb ik me aangesloten bij WSWV Hellingproof en train in zelf nog op het hardlopen en zwemmen in voorbereiding op de triatlon.  

Naast het sporten vond ik het organiseren van sportevenementen en het als bestuur betrokken zijn bij een sportvereniging altijd erg leuk. Na twee jaar in het bestuur van de wielervereniging en verschillende commissies was ik toe aan een nieuwe uitdaging op het gebied besturen en het organiseren van sportevenementen, daarom heb ik voor een Thymos bestuursjaar gekozen.  

Mijn taken als secretaris zijn vooral het notuleren van vergaderingen, contact houden met de studentensportverenigingen, het schrijven van het beleid en het jaarverslag. Daarnaast ben ik namens Wageningen het contactpersoon voor het GNSK en ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van de maandelijkse nieuwsmail. Als vicevoorzitter ga ik met de voorzitter naar landelijke vergaderingen en weet ik alles van de regelementen.  

Dus mochten jullie nog ergens vragen over hebben stuur dan gerust een mailtje of kom langs op kantoor.  

Sportieve groetjes,

Els Huizing

Penningmeester:


Hoioi,

Ik ben Koen Jansen en ik ben de penningmeester dit jaar. Na mijn bestuursjaar bij Tartlétos en diverse andere commissies bij Tartlétos en mijn studievereniging van Bos- en Natuurbeheer wil ik mij een jaarlang volledig inzetten voor de sportende student. Besturen en commissies doen heb ik altijd heel leuk gevonden, maar het was altijd een beetje passen en meten om dit te combineren naast mijn studie. Sport is altijd een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest en ik hoop mijn enthousiasme voor sport dit jaar op anderen over te kunnen dragen.

Als penningmeester ben ik verantwoordelijk voor de financiën. Tot mijn wekelijkse bezigheden behoren het betalen en versturen van facturen, het behandelen van subsidieaanvragen en natuurlijk boekhouden. Verder maak ik de begroting en afrekening en houdt ik mij ook bezig met het organiseren van een aantal Thymos evenementen.

Als je vragen hebt of meer wil weten over onze bezigheden, kom dan gerust langs op ons kantoor!

Met sportieve groet,

Koen Jansen

Commissaris Publiciteit:


Hoi!

Mijn naam is Jeroen Sonnemans, en ik verzorg de publiciteit van SWU Thymos dit jaar. Dit houdt bijvoorbeeld in dat ik posters en flyers voor onze evenementen ontwerp. Tijdens deze evenementen maak ik foto’s die ik publiceer via Facebook en Instagram en op deze website. Daarbij zorg ik ervoor dat Thymos/sport-gerelateerd nieuws via deze media verspreid wordt.

Verder zal ik dit jaar de sportgids ontwerpen. Dit is een boekje met al het sportaanbod voor de Wageningse student, die onder andere in de AID-tasjes zullen komen. Naast mijn PR-taken houdt ik mij ook bezig met het organiseren van een aantal evenementen, zoals de Thymos Wintersport.

Toen ik hoorde van dit bestuur, heb ik na 2 jaar besloten om een pauze van mijn studie Bodem, Water, Atmosfeer te nemen. Naast het feit dat ik alles over de aarde wil weten, heb ik namelijk grote interesse in sport. Bovendien leer ik in dit bestuur veel dingen die ik niet meekrijg in mijn studie. De keuze voor dit bestuur was voor mij dan ook een logische stap.

Tot nu toe heb ik aan voetbal, atletiek en tennis gedaan. Nu houd ik me vooral bezig met hardlopen en fitness, maar ik vind het altijd leuk om een nieuwe sport te proberen tijdens het meetrainen met sportverenigingen of onze eigen activiteiten. Verder hoop ik hier een hoop mensen tegen te komen die net als ik passie hebben voor sport!

Met sportieve groet,

Jeroen Sonnemans

Commissaris Sport I:


Hoi!

In het collegejaar 2017/2018 heb ik de taak van Commissaris Sport. Samen met Suzanne deel ik deze functie. Wij houden ons bezig met het organiseren van supergave evenementen, experiences en Thymos interne competities! Als bestuurslid van het bestuur van SWU Thymos heb ik natuurlijk een passie voor sport. Zelf schaats en wielren ik al jaren. Dit jaar mogen wij ook een hele hoop nieuwe sporten uitproberen, waar ik nu al naar uitkijk!
Ik ben Thymos gaan doen na het afronden van mijn bachelor Voeding en Gezondheid. En ik verwacht via deze weg mijn kennis op een andere manier te verbreden.

Wij, Suzanne en ik, staan altijd open voor ideeën van buiten af. Dus speel jij een sport die hier niet gespeeld word, maar die je wel graag hier ziet, of wil jij een sportevenement organiseren, dan kun je ons altijd contacten.

Met sportieve groet,

Sonja Beers

Commissaris Sport II:


Hallo!

Mijn naam is Suzanne Spijkers en samen met Sonja ben ik dit jaar Commissaris Sport. Wij zijn dus verantwoordelijk voor het organiseren van sportieve evenement en experiences, en zullen proberen deze zo leuk mogelijk te maken! Verder regelen wij ook de Thymos Interne Competities, waarbij ik vooral dingen regel voor knotsbal en beachvolleybal.

Ik ben Thymos gaan doen na m’n derde jaar Internationale Ontwikkelingsstudies, omdat ik even een jaartje praktisch aan het werk wilde. Daarnaast leek het organiseren van evenement me heel gaaf en was ik benieuwd hoe het is om een jaar lang full-time samen te werken. Maar dat Thymos een sport bestuur is, was natuurlijk het aller belangrijkste, want wat kan ik genieten van sporten!

Vanaf hele jonge leeftijd heb ik op hockey gezeten en toen ik in Wageningen ging studeren ben ik overgestapt op Lacrosse, wat ik nog steeds met super veel plezier doe!

Mocht je nog vragen of ideeën hebben, kom dan gezellig langs bij het kantoor of stuur een mailtje :).

Met sportieve groet,

Suzanne Spijkers