Fitness; how to get started

Sports Centre de Bongerd beschikt over een modern ingerichte fitnesszaal, die zeven dagen in de week is geopend. Om gebruik te kunnen maken van de fitnesszaal dien je in het bezit te zijn van:

  • Geldige WUR Card
  • Sportrechten
  • Fitnessrechten, die je via één van de onderstaande fitness introductielessen kan verwerven.

Fitness introductielessen voor beginners

Fitness introductie lessen voor beginners zijn bedoeld voor sporters die geen of nauwelijks ervaring in een fitnesszaal
hebben. De introductielessen bestaan uit een instructie over de juiste en veilige uitvoering van de cardio- en krachttoestellen. Welke doelstellingen heb je en hoe realiseer je die? Indien gewenst kun je met een TechnoGym Smart key trainen. Op deze sleutel worden je trainingsschema's geladen en worden alle workouts die je op fitnessapparaten doet in het TechnoGym systeem bijgehouden.

  • Fitness introductieles met TechnoGym sleutel: minimaal vijf dagen voorafgaand aan de cursus lever je het introductieformulier en een TechnoGym sleutel in bij de receptiebalie van het SCB. De TechnoGym sleutel is voor 10 euro aan te schaffen aan de receptiebalie. Het is ook mogelijk om zelf een sleutel aan te leveren. N.B. Het dragen van sportkleding, binnen schoenen en het gebruik van een handdoek is verplicht!
  • Fitness introductieles zonder TechnoGym System sleutel: N.B. Het dragen van sportkleding, binnen schoenen en het gebruik van een handdoek is verplicht!
Fitness introductielessen voor meer ervaren tot gevorderden
Heb je meer ervaring in de fitnesszaal of ben je al gevorderd, dan kan je kiezen voor een van de onderstaande twee cursussen:
  • Fitness introductieles Free weight Training: Deze les is gericht op sporters die het afgelopen half jaar wekelijks met krachttoestellen of losse gewichten hebben getraind en instructie willen op het gebeid van een squat, pull up, shoulder press, push up/bankdrukken. De les wordt gegeven door gekwalificeerde instructeurs. Deze les duurt 90 minuten. N.B. Het dragen van sportkleding, binnen schoenen en het gebruik van een handdoek is verplicht!
  • Fitness Introductieles Kick Off: Deze les is bedoeld voor sporters die het afgelopen half jaar wekelijks in een fitnesszaal getraind hebben en gebruik hebben gemaakt van cardio of krachttoestellen of losse gewichten/materialen. De les duurt een half uur, waarbij er uitleg wordt gegeven over onze visie en werkwijze . N.B. Het dragen van sportkleding en binnen schoenen is verplicht!