Alumniverhaal

Alexander van Wassenaer

Studeren in Wageningen heeft me met twee benen op de grond gezet. Ik genoot ervan dat in Wageningen de theorie steeds een basis en toepassing in de zeer tastbare wereld had, op de boerderijen in West Europa waar ik in de zomer werkte, en in het leven van een zeer arme, keihard werkende plattelandsbevolking in ontwikkelingslanden waar ik stage liep. Die hechting met de alledaagse realiteit heeft me nooit meer losgelaten, ook niet toen ik na Wageningen een PhD in Amerika ging doen. En het heeft me enorm geholpen in mijn latere werk, zowel in consultancy als in private equity, waar ik zowel abstract moet kunnen denken als heel praktisch moet kunnen handelen. Ik ben graag ambassadeur geworden, niet alleen om de band met mijn alma mater vast te houden, maar ook om Wageningse studenten en docenten van dienst te kunnen zijn, als coach of hoe dan ook, bijvoorbeeld als zij hun vleugels uit willen slaan buiten hun directe studieachtergrond, en de stap naar het bedrijfsleven willen maken. In mijn optiek biedt Wageningen daarvoor een uitstekende voorbereiding.
Alexander van Wassenaer, Private equity investeerder

Alexander van Wassenaer (1959) is sinds 2001 werkzaam als private equity investeerder, achtereenvolgens als partner in het buyouts team van AlpInvest, Taros Capital en Egeria.

Alexander heeft daarnaast geïnvesteerd in een aantal kleine innovatieve ondernemingen, waaronder Rollz, een leidende speler in high-end rollatoren, en Aquafox, dat een waterbesparend glasspoelsysteem heeft ontwikkeld voor de Horeca.

Alexander begon zijn loopbaan bij McKinsey & Company, waar hij van 1989 tot 2001 werkzaam was. Bij McKinsey was Alexander laatstelijk principal met verantwoordelijkheid voor de corporate finance praktijk in de Benelux.

Alexander is afgestudeerd als ingenieur in de landbouweconomie aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en hij heeft een PhD in business economics van de Harvard Universiteit.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht