Alumniverhaal

Alumna Anne Koning

Anne studeerde Bosbouw aan Wageningen University. In 1994 studeerde zij af.

Ik zet me in voor sociale, groene en kindvriendelijke buurten. Want plekken waar kinderen spelen zijn ook fijne plekken voor anderen.
Als achttienjarige raakte Anne Koning gefascineerd door milieuproblemen als zure regen, die toen veelvuldig in het nieuws kwamen. In combinatie met een brede interesse voor de natuur was dit voor haar de reden om Bosbouw te gaan studeren aan Wageningen University. In 1994 studeerde ze af, na een drukke studententijd, waarin ze onder andere lid was van de Wageningse gemeenteraad, voor de Partij van de Arbeid. De politiek, noch haar groene achtergrond, heeft Anne verlaten; ze is tegenwoordig lid van de Eerste Kamer als woordvoerder Economie, Milieu en Kinderopvang. De combinatie met kinderopvang lijkt opmerkelijk, maar Anne legt uit:

“Ik zet me in voor sociale, groene en kindvriendelijke buurten. Want plekken waar kinderen spelen zijn ook fijne plekken voor anderen.”

Ook is Anne actief geweest bij Jantje Beton, waar zij hoofd was van de afdeling Programma’s. Ze heeft een eigen bureau: “Stad 2.0”. Verder is zij raadslid en later wethouder geweest in de gemeente Delft en lid van de Provinciale Staten.

Anne is nog altijd blij met haar studiekeuze. Door het interdisciplinaire karakter van haar studie kan ze haar vaardigheden op allerlei vlakken blijven toepassen. Op de vraag of zij naast haar werk nog hobby’s heeft, antwoordt zij: “Buitenspelen is mijn passie!”


Terug naar het alumnioverzicht