Alumniverhaal

Alumna Canan Ziylan

Canan Ziylan koos voor de specialisatie Public Health & Nutrition aan Wageningen University & Research en studeerde in 2011 af.

Iedereen kent wel een opa, oma of iemand anders, die in deze situatie zit. Het mooie aan het onderzoek is dat het over een belangrijk maatschappelijk vraagstuk met een grote uitdaging gaat!

Na het afronden van deze opleiding verspreiden studenten zich over de hele wereld, maar sommigen blijven dicht bij huis. Zo ook Canan, die bij Wageningen University & Research als promovenda werkt. Zij doet onderzoek naar eiwitverrijkte maaltijden voor ouderen die zelf niet meer kunnen koken, om het risico op ondervoeding te verminderen. Voor haar onderzoek heeft Canan veel contact met verschillende belanghebbenden; artsen, diëtisten en natuurlijk ouderen. De ouderen zijn vaak enthousiast als ze mee mogen werken aan onderzoek van de WUR. Veel van hen zijn wat eenzaam en komen niet veel meer buiten. Door participatie in dit onderzoek maken ze ineens weer nieuwe contacten. Zo heeft het werk van Canan op verschillende niveaus een positieve invloed.

Terug naar het alumnioverzicht