Alumniverhaal

Alumna Carolien Wegstapel

Carolien Wegstapel was altijd al gefascineerd door de natuur. Daarom leek het vooral een logische keuze om naar Wageningen te komen, waar ze Bos- en Natuurbeheer studeerde.

Ik houd van mijn werk. Dat komt doordat ik hele leuke collega’s heb, aan veel verschillende projecten mag werken waarin ik mijn creativiteit kwijt kan en nog regelmatig veldwerk doe!

“Ik vond het erg leuk dat de studie bestaat uit een gedeelte natuurvakken over bijvoorbeeld ecosystemen, maar ook uit vakken van de sociale wetenschappen. De studie richt zich op de relatie tussen mens en natuur, je bestudeert hoe de natuur het best beheerd kan worden. Hierbij kijk je naar uiteenlopende factoren, zoals ecologie, beleid en wetgeving.” Gedurende haar bachelor deed Carolien ook vakken in Zweden, aan de universiteit van Uppsala.

De bachelor vervolgde Carolien met de master Forest and Nature Conservation. Haar masterthesis was een ecologisch onderzoek naar veenweiden in Drenthe. Het doel was om de relatie tussen begroeiing, grond, water en geschiedenis in kaart te brengen. Op basis hiervan kon zij aanbevelingen doen voor het natuurbehoud in dit gebied.

Carolien deed haar stage bij Tauw in Utrecht, een ingenieurs- en consultancybedrijf, waar ze tegenwoordig werkt. Haar huidige werk heeft betrekking op verschillende ecologische vraagstukken op het gebied van management en wetgeving. Zo werkte ze bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een strategie voor natuurbehoud in een gemeente. Het leuke aan haar werk vindt ze dat ze verschillende vakgebieden combineert en veel met andere mensen samenwerkt.


Terug naar het alumni overzicht