Alumniverhaal

Alumna Christine Gangl

Christine Gangl studeerde Geo-Information Science in Duitsland. Ze specialiseerde zich in Geo-Information and Public Works, wat een combinatie is van landonderzoek, remote sensing, statistiek en bedrijfswetenschappen. Voor haar thesis had ze de mogelijkheid om samen met een commercieel GIS bedrijf te werken aan het gebruik van onbemande ruimtevoertuigen voor ruimtelijke dataverwerving.

De studie- en werkervaring die ik heb opgedaan, gecombineerd met de internationale sfeer, heeft mij heel veel mogelijkheden in mijn carrière gebracht!

Na haar bachelor wilde ze graag naar het buitenland en zo kwam ze in Wageningen uit. Christine koos voor deze master, vanwege de brede keuze aan vakken binnen de studie en de mogelijkheid tot een minor in landdegradatie en ontwikkeling. Van haar keuze had ze geen spijt:

“Ik had een geweldige tijd in Wageningen. In het tweede jaar van mijn master was ik zelfs bestuurslid van een internationale studentenvereniging!”

Christine deed haar masterstage in San Diego, VS. Daar werkte ze voor een NGO en focuste ze zich op klimaatverandering en ontwikkeling van duurzame energie in Rusland. Na haar master vertrok ze naar Schotland, om daar te werken als GIS analist in een start-up bedrijf. Tegenwoordig werkt ze als data analist bij een communicatiebedrijf. Dankzij het brede scala aan kennis en vaardigheden dat ze tijdens haar studie heeft opgedaan, was het makkelijk om zich telkens aan te passen aan een nieuw vakgebied, zegt Christine. Tegenwoordig houdt ze zich meer bezig met statistische analyses dan met GIS.

Terug naar alumnioverzicht