Alumniverhaal

Alumna Evelien Verbij

Omdat Evelien Verbij uit een agrarische familie kwam en zelf ook graag iets met natuur wilde doen, kwam ze naar Wageningen om Bosbouw te studeren.

In een wat kleinere organisatie kun je makkelijker besluiten en zie je snel resultaat van je werk. Je kunt zo echt effect hebben op de wereld om je heen!

Tijdens haar studententijd deed ze een bestuursjaar bij de Wageningse Studenten Roeivereniging Argo en ontdekte toen haar interesse voor en talent in besluitvormingsprocessen. Omdat ze aan haar studie veel eigen invulling kon geven, ging ze zich meer richten op bestuur en beleid. In 1999 studeerde ze af. Na haar afstuderen bleef ze binnen Wageningen UR; ze werkte twee jaar bij onderzoeksinstituut Alterra als onderzoeker en vervolgens vijf jaar bij de Leerstoelgroep Bos- en Natuurbeleid waar ze ook promoveerde.

Tijdens haar promotiewerk was Evelien ook actief binnen de universiteit. Ze deed onder andere veel in de universiteitsraad, voor belangenorganisatie Promové, die opkwam voor medewerkers met een tijdelijk contract.

Tegenwoordig heeft Evelien haar droombaan, waarin ze haar liefde voor de natuur, beheer,  beleid  en leiderschap kan combineren. Ze is sinds september 2013 directeur van de Vereniging van Bos- en Natuurterreineigenaren (VBNE), die de grotere organisaties zoals Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verbindt met andere stakeholders, zoals particuliere en gemeentelijke bos- en natuureigenaren.  Samen zetten ze zich in voor  het professioneel en bedrijfsmatig  beheer van de Nederlandse natuurgebieden.


Terug naar het alumnioverzicht