Alumniverhaal

Alumna Linda Hoffmans - MSc Management, Economics and Consumer Studies

Linda werkt momenteel als Category Manager bij de Hema. Tijdens haar studie heeft ze de specialiteit Bedrijf gekozen en nam in haar vrije keuzeruimte vakken op het gebied van de consument op. Daarnaast studeerde ze een half jaar in Guelph, Canada.

Als ik terug kijk op mijn studietijd is dit nu de perfecte baan voor mij.

Tijdens mijn opleiding ben ik altijd geïnteresseerd gebleven in alle aspecten van de studie: marketing, logistiek, strategisch management, accounting, consumentenonderzoek, et cetera. Ook wist ik dat ik heel graag in een groot food bedrijf wilde werken en het liefst, op een commerciële manier, direct met producten bezig wilde zijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een functie als productmanager/categorie manager en die heb ik gevonden bij de Hema.

Tijdens mijn master had ik al stage gelopen bij de Hema en toen ik daadwerkelijk was afgestuurd ben ik bij de Hema aangenomen als productmanager op de vers food afdeling. Als productmanager ben je, samen met een categorie manager, verantwoordelijk voor het samenstellen van het assortiment. Ik ben verantwoordelijk voor het assortiment van vleeswaren, de beroemde Hema rookworst, groenten, fruit en houdbare delicatessen. Dit houdt ongeveer het volgende in: samen met een team analyseer ik ons assortiment en verdiep ik me in de markt, op zoek naar trends en ontwikkelingen. Vervolgens bepalen we welke nieuwe artikelen we willen opnemen in het assortiment. Met leveranciers kijk ik dan naar de mogelijkheden om bijvoorbeeld bepaalde producten te ontwikkelen en onderhandel ik over prijzen. Als we besloten hebben welke artikelen we willen toevoegen geef ik de verpakkingsafdeling opdracht om een verpakking voor het artikel te ontwikkelen.

Daarnaast zorg ik er samen met mijn logistieke collega voor dat alle logistieke informatie is opgevoerd, zodat het artikel ook daadwerkelijk in alle Hema filialen terecht komt. Een voorbeeld van een product waarmee ik een dergelijk traject heb doorlopen is de Hema biologische rookworst. Naast assortimentssamenstelling ben ik ook verantwoordelijk voor de acties voor de artikelen in mijn assortiment. Ik bedenk de acties, plan ze in en zorg dat ze juist in de brochure en in het kassasysteem staan.  

Als ik terug kijk op mijn studietijd is dit nu de perfecte baan voor mij. Ik was weleens bezorgd dat mijn interesse te breed was en dat ik me niet genoeg specialiseerde in één aspect van Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen, maar nu heb ik een baan waarin alle aspecten van mijn studie aan bod komen. Daarbij is het natuurlijk onwijs leuk om heel de dag met eten bezig te mogen zijn en om voor zo'n groot en herkenbaar merk te werken!