Marlou

Alumniverhaal

Alumna Marlou van Campen

Marlou van Campen studeerde in 1987 af in Sociologie van de Westerse Gebieden.

Haar redenen om aan Wageningen University te komen studeren, zijn ook vandaag de dag nog typerend voor vele Wageningse studenten; ze wilde graag de maatschappij begrijpen en de wereld een stukje beter maken.

Nu werkt Marlou als Senior Social Media Marketeer voor het WNF. Samen met de achterban van het WNF zet zij via deze social media nieuwe projecten op. Haar nieuwste project richt zich op het herstellen van koraalriffen in Belize – dit doet ze samen met mensen die zich sterk willen maken voor koraal.
Marlou hoeft niet lang na te denken over wat haar aanspreekt in haar werk:

“In de afgelopen jaren mocht ik voor WNF bevers herintroduceren in de Millingerwaard – aan de wieg van natuurontwikkeling in Nederland. Tussendoor bouwde ik met een team alle social media kanalen van het WNF op. WNF hoort nu tot de top 10 van social media merken in Nederland - met meer dan 200.000 friends. Nu werk ik met crowdfunding aan koraalherstel. Ik heb communicatie en marketing zien veranderen via “zenden naar doelgroepen” tot “samenwerken met mensen & communities". Dat je iets kan ondernemen, verschil maakt en projecten echt van de grond komen. Dat is super!”

Terug naar het alumnioverzicht