Alumniverhaal

Alumna Natasja Poot

In 2012 behaalde Natasja Poot haar mastertitel in Organic Agriculture aan Wageningen University.

Je houdt je bezig met onderzoek, maar maakt ook de vertaalslag naar de boeren, zodat die er wat mee kunnen.
Binnen haar master koos ze voor de specialisatie Agro Ecology. Tegenwoordig werkt zij bij BLGG, een innovatief agrarisch laboratorium dat analyses uitvoert voor boeren en tuinders op het gebied van bemesting, voederwaarde, bodem- en plantgezondheid.
Natasja is Productmanager Bodemgezondheid, wat inhoudt dat ze verantwoordelijk is voor de productontwikkeling van de afdeling Bodemgezondheid. Binnen deze afdeling wordt onderzoek gedaan naar bijvoorbeeld bodemleven, aaltjes, en andere ziekten en plagen die de opbrengsten van veel gewassen bedreigen. Natasja ontwikkelt nieuwe meetmethoden en adviezen, die boeren kunnen gebruiken om een optimale productie te behalen. Hiervoor heeft ze nauw contact met onderzoeksinstellingen en er komt ook veel marketing en communicatie bij kijken. Zo heeft ze veel contact met teeltadviseurs en geeft ze presentaties. Ook komt ze regelmatig bij boeren op het bedrijf.

“Ik vind de combi van kantoorwerk en buiten zijn erg mooi. Het werk is heel veelzijdig; je houdt je bezig met onderzoek, maar maakt ook de vertaalslag naar de boeren, zodat die er wat mee kunnen.”


Terug naar het alumnioverzicht