Alumniverhaal

Alumna Nicky Moolhuijzen – MSc Nutrition and Health

Nicky is afgestudeerd in de specialisatie Nutritional Physiology and Health Status. Na haar afstuderen is ze direct aan de slag gegaan bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), waar ze datamanager is.

Wij verzamelen en analyseren allerlei gegevens van oncologische patiënten in heel Nederland, hiervoor werk ik in meerdere ziekenhuizen verspreid door het land

Opleiding

“Kiezen wat ik wilde gaan studeren vond ik heel lastig, maar na de BSc Open Dag van de WUR wist ik het meteen: ik wil de opleiding Voeding en Gezondheid gaan doen! Ik vond het heel fijn dat er tijdens de opleiding veel vrije keuze is, waardoor je zelf vakken kunt kiezen die je interessant vindt, of je juist kunt verdiepen in iets heel nieuws. Zo heb ikzelf tijdens mijn bachelor een minor Educatie gedaan, waarbij ik een half jaar biologieles heb gegeven op een middelbare school, terwijl ik zelf op de universiteit les kreeg over hoe je een goede docent wordt. Iets heel anders dus, maar wel heel leuk om mijzelf op een ander vlak te kunnen ontwikkelen! Verder is er vanuit de universiteit ook veel ruimte om jezelf te onderscheiden. Ik heb er voor gekozen om mijn studie een jaartje stop te zetten om de AID (de introductieweek voor alle nieuwe eerstejaars van de universiteit) te organiseren. Hierdoor heb ik heel veel nieuwe dingen en vaardigheden geleerd, en ook nog een superleuke tijd gehad!”

Master

“Na mijn bachelor ben ik doorgegaan met de masteropleiding, waarbij ik voor de specialisatie Nutritional Physiology and Health Status gekozen heb. De medische kant heb ik altijd al interessant gevonden, daarom heb ik veel vakken gevolgd die gingen over ziekte, gezondheid en de relatie met voeding, maar ook mijn scriptie en stage heb ik in deze richting gekozen. Tijdens mijn scriptie heb ik veel praktisch werk mogen doen bij een grote voedings-interventiestudie. Hierdoor was ik betrokken bij alle aspecten van voedingsonderzoek; zoals het includeren van deelnemers, metingen doen bij hen, maar bijvoorbeeld ook het verwerken van bloed en invoeren van de data. Mijn stage heb ik gedaan bij het Radboudumc in Nijmegen. Ik heb hier geholpen bij een onderzoek bij kankerpatiënten die chemotherapie kregen, waarbij gekeken werd of een nieuw maaltijdsysteem in de thuissituatie voor een hogere eiwitinname zorgt, en daardoor wellicht minder bijwerkingen van de chemotherapie geeft.”

Baan

“Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) als datamanager. Wij verzamelen en analyseren allerlei gegevens van oncologische patiënten in heel Nederland, hiervoor werk ik in meerdere ziekenhuizen verspreid door het land. Met deze gegevens kunnen wij veel onderzoek doen; bijvoorbeeld hoe het met de overleving van deze patiënten gaat, hoe de zorg in Nederland op dit moment geregeld is en nog verder verbeterd kan worden, maar we kijken bijvoorbeeld ook naar preventie of hoe de kwaliteit van leven kan toenemen voor patiënten die met/na kanker leven. Deze baan is misschien niet iets waar je meteen aan denkt bij Voeding en Gezondheid, maar toch sluit het goed aan omdat ik tijdens mijn studie veel kennis en vaardigheden heb opgedaan die ik hiervoor ook nodig heb. Het mooie aan mijn baan vind ik dat er veel ruimte voor ontwikkeling is. Dat ik op deze manier dan ook nog een klein steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de oncologische zorg in Nederland is natuurlijk helemaal fantastisch!"