Alumniverhaal

Alumna Saskia Zwiers

Saskia Zwiers begon de bachelor Dierwetenschappen met één missie: uitzoeken hoe je kunt voorkomen dat dieren ziek worden. “Ik heb tijdens mijn studie niet getwijfeld en veel geleerd over interessante onderwerpen.”

Iedereen kan zijn eigen invulling geven aan ‘making use of animals for human purpose’.

Studie
Saskia: “Eerst heb ik iets gekozen wat ik me niet leuk leek: vissen. Dit was inderdaad niet mijn ding en dat kon ik dus snel wegstrepen. Wat ik wel interessant vond was wiskunde/statistiek en het vak Intensieve landbouwhuisdieren. Mijn thesissen heb ik gedaan over varkens binnen de vakgroepen Fokkerij en Genetica en Adaptiefysiologie.”

Afwisseling
Het is vooral de afwisseling die Saskia prijst: “Iedereen kan zijn eigen invulling geven aan ‘making use of animals for human purpose’.
Naast haar studie is Saskia met van alles aan de slag gegaan. Zo heeft ze bijlessen en examentrainingen gegeven en een reis gemaakt naar Australië. “Dit allemaal dreef me om in een internationale omgeving te willen werken. De school waar ik nu werk is een MYP (Middel Year Program) met veel internationale leerlingen.”

Baan
Saskia heeft eerst onderzoek gedaan op de universiteit en later in het bedrijfsleven als geneticus. “Nu ben ik docente Biologie op een middelbare school, waar ik lesgeef aan eerste-, tweede- en vierdeklassers. De onderbouw krijgt les in het Engels, de bovenbouw in het Nederlands. Ik wilde onderzoeker worden maar ik miste de interactie met jonge mensen. Als docent maak ik een steile leercurve mee en kom ik veel meningen tegen. Ik wil leerlingen graag meegeven dat de natuur bijzonder is en dat het belangrijk is dat we er goed voor zorgen.”

Terug naar het alumnioverzicht