Sylvia

Alumniverhaal

Alumna Sylvia van Nierop

Sylvia van Nierop koos voor de studie Plantenziektekunde in Wageningen en studeerde af in 1995.

Sylvia vond Plantenziektekunde een “onwijs leuke studie” en ging werken in de plantenziektekundige dienst in Wageningen. Daarna heeft ze diverse andere banen gehad. Zo werkte ze bij chemiebedrijf Bayer, later voor een maatschappelijk adviesbureau en vervolgens voor de provincie Noord-Holland. Uiteindelijk heeft ze een tweede studie gedaan om verder te kunnen als kunstzinnig coach. In deze rol laat ze onder andere mensen intuïtief boetseren om dichter tot zichzelf te komen en persoonlijke problemen of trauma’s op te lossen. “Ik heb zo’n innerlijke groei meegemaakt, dat wil ik graag anderen laten ervaren.”

Een bijzondere loopbaan, is het eerste wat je denkt als je het verhaal van Sylvia hoort. Maar de cirkel is weer rond; van planten in de aarde, tot met de handen in de klei.

Terug naar het alumnioverzicht