Alumniverhaal

Alumnus Bram Bronsvoort

Bram volgde de MSc Animal Sciences waarin hij koos voor de twee (voormalige) specialisaties ‘Fokkerij en Genetica’ en ‘Diervoeding’. Nu werkt hij voor een fokkerijbedrijf.

De studie gaf me de mogelijkheid om de wetenschappelijke achtergrond te leren kennen en om mijn passie voor het fokken van dieren toe te passen in mijn baan!

Als geneticus werk ik voor Hypor, waarbij wetenschappelijk onderzoek gecombineerd wordt met de praktische implementatie van een fokprogramma. Hypor is één van de vijf business units van Hendrix Genetics, een wereldwijd leidende onderneming in de dierfokkerij. De hoofdactiviteiten zijn gericht op het fokken van leghennen, kalkoenen, varkens, vis voor de kwekerij en traditioneel pluimvee.

Ik ben betrokken bij het varkensonderzoek en verantwoordelijk voor de genetische vooruitgang, door het selecteren en combineren van superieure individuele dieren die de ouders van de volgende generatie worden. De MSc-opleiding Animal Sciences heeft me geholpen aan multidisciplinaire kennis over dierlijke productie en past goed bij de werkzaamheden in mijn baan. De studie gaf me de mogelijkheid om de wetenschappelijke achtergrond te leren kennen en om mijn passie voor het fokken van dieren toe te passen in mijn baan!

Terug naar Dierwetenschappen