Alumniverhaal

Alumnus Danny Schoch

Danny Schoch studeerde Internationaal Land- en Waterbeheer en koos voor de masterspecialisatie Irrigation and Water Management.

Het gaat voor een deel om technische inhoud, maar je hebt vooral ook veel met verschillende mensen en partijen te maken!

Hij studeerde af in 2007 en werkt tegenwoordig voor Rijkswaterstaat als omgevingsmanager. Hier werkt hij aan grote infrastructurele projecten. Op dit moment werkt Danny aan het  Programma Onderhoud Bruggen en aan aan een groot tunnelproject in Nijverdal – door het centrum wordt een gecombineerde weg- en spoortunnel aangelegd. Zijn taak is om belangen van het project te laten landen in de omgeving en andersom; zorgen dat belangen uit de omgeving terecht komen in het project. Het is de kunst om ervoor te zorgen dat wensen uit de omgeving zo veel mogelijk worden meegenomen binnen het project, overlast zo veel mogelijk wordt beperkt en dat tegelijkertijd het project binnen planning en budget blijft.

“Het is leuk om met al die verschillende belangen te werken en uiteindelijk ervoor te zorgen dat partijen en mensen met elkaar overeenkomen. Ook is het ontzettend breed; het gaat voor een deel om technische inhoud, maar je hebt vooral ook veel met verschillende  mensen en partijen te maken!”

Naast zijn werk bij Rijkswaterstaat is Danny erg actief als bergbeklimmer en gaat hij binnenkort met een groep ambitieuze alpinisten op expeditie naar een onherbergzaam gebied. “De bestemming moeten we nog bepalen, maar we denken onder andere aan het Himalaya-gebergte!”Terug naar het alumnioverzicht