Alumniverhaal

Alumnus Frank Salet

Na de bachelor in Geo-informatica aan de Universiteit Utrecht kwam Frank Salet naar Wageningen voor de master Geo-Information Sciences.

Als je je kennis in GIS en Remote Sensing wil verbreden en verdiepen, kan ik je Wageningen University echt aanraden. Bovendien is het een ontzettend gezellige plek om als student te wonen!

Tijdens zijn master volgde hij uiteenlopende vakken, zoals geo-statistiek, ruimtelijk modelleren, remote sensing en programmeren. “Samen vormen deze vakken de bagage die ik meeneem naar elke nieuwe baan die ik aanneem.”

Frank heeft nogal wat verschillende banen gehad sinds hij Wageningen verliet. Gedurende zijn carrière heeft hij altijd gezocht naar banen die op een unieke manier gebruik maakten van GIS. Zijn eerste baan was bij een meteorologisch instituut. Vervolgens werkte Frank onder andere bij een groot Amerikaans software bedrijf, als pre-sales consultant voor de Benelux. Ook werkte hij als ruimtelijk planner voor een mijnbouwbedrijf in Zuid-Amerika.

Tegenwoordig werkt Frank als manager voor een NGO in Afrika. Zijn project richt zich op het bestrijden van polio in Nigeria. Samen met zijn collega’s probeert hij de regio in kaart te brengen om zo op een zo efficiënt mogelijke manier ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen worden ingeënt.

Frank kijkt heel positief terug op zijn tijd in Wageningen.


Terug naar het alumnioverzicht