Alumniverhaal

Alumnus Guylian van der Linde - MSc Management, Economics and Consumer Studies

Na mijn studie wist ik dat ik voor een groot internationaal fast moving consumer goods bedrijf wilde gaan werken in de food branche. Daarom ben ik werkzaam bij Perfetti van Melle, een van ‘s werelds grootste snoepfabrikanten met merken zoals Mentos, Fruittella, Chupa Chups, Smint en Alpenliebe (in Azie).

Het is geweldig om te zien hoe ‘mijn’ nieuwe snoepjes in de winkel liggen.

Mijn functie is Junior Product Manager voor Fruittella en Chupa Chups waarbij ik verantwoordelijk ben voor Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tjechie en de kleinere Balkan landen. Wat ik doe is dat ik met de afdeling research & development nieuwe snoepjes ontwikkel en daarnaast manage ik de ontwikkeling van de verpakking in samenwerking met ons design bureau, legal department en supply chain. Wanneer het product klaar is ga ik hiermee naar de landen voor introductie. Het leukste aan mijn werk vind ik het samenwerken met veel verschillende afdelingen, landen en culturen. Daarnaast is het geweldig om te zien hoe ‘mijn’ nieuwe snoepjes in de winkel liggen. Lang verhaal, kort verhaal een sweet start van mijn carriere!