Alumniverhaal

Alumnus Harry Smit

Harry Smit studeerde Agrarische Economie in Wageningen en vervolgde zijn loopbaan bij het toenmalige Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedsel.

Het is ontzettend interessant betrokken te zijn bij brede vraagstukken in de food en agribusiness!

Na zes jaar verliet hij het ministerie voor een carrière bij de Rabobank. Tegenwoordig werkt Harry als Senior Analist of Farming and Farm Inputs bij Rabobank International. Zijn werk bestaat uit het in kaart brengen van de markten en bedrijven die actief zijn in de farm input sector. Dit zijn bedrijven die onder andere kunstmest, zaaizaad, landbouwmachines en gewasbeschermingsmiddelen ontwikkelen. Zijn bevindingen presenteert hij in rapporten, die breed worden ingezet; als basis voor strategieën van bedrijven, maar ook ten behoeve van kredietbeslissingen van de Rabobank zelf. Over zijn baan en zijn Wageningse achtergrond is Harry zeer tevreden:


“Het mooiste aan mijn werk is dat ik als boerenzoon nog steeds bezig kan zijn in de agrarische sector, in internationaal verband. Het is ontzettend interessant betrokken te zijn bij brede vraagstukken in de food en agribusiness!”

Terug naar het alumnioverzicht