Alumniverhaal

Alumnus Jan Gorter

Jan Gorter studeerde in 1985 af als landschapsarchitect aan Wageningen University. Sinds die tijd is hij in dienst bij Natuurmonumenten en aldaar heeft hij meer dan 10 functies gehad.

Telkens als ik toe was aan verandering, kon ik terecht op een nieuwe functie bij Natuurmonumenten die op dat moment het best bij me paste

Jan begon zijn carrière als bioloog en bekleedde onder andere de posities van landinrichtingsbeleidsmedewerker, natuurontwikkelaar, beleidsmedewerker en programmamanager. Nu is hij werkzaam als regiomanager Gelderland. Onder zijn functie vallen het beheer en inrichting van zo’n 18.000 hectare natuurgebied en zo’n 600 monumentale gebouwen, waaronder boerderijen en een kasteel. Verder is hij verantwoordelijk voor de communicatie met publiek en stakeholders.

Welke functie Jan de leukste vond, is voor hem moeilijk te beantwoorden. Op dit moment gaat hij in elk geval fluitend naar zijn werk; elke dag is totaal verschillend en vooral die afwisseling bevalt hem wel! Zo zit bij voorbeeld de ene dag met boeren, of landgoedeigenaren of belanghebbenden om tafel over iets heel concreets, de andere dag vergadert hij met overheidsambtenaren en -bestuurders over beleid. Ook praat hij met de algemene directie van Natuurmonumenten over de bedrijfsvoering en de toekomst van de natuur in Nederland. Tot slot is er nog de aansturing van het eigen personeel en de vele vrijwilligers, waar Jan zich mee bezig houdt.

Tenslotte heeft Jan belangrijk advies voor toekomstige studenten: “Kies wat je het leukst vindt, dan is de kans groot dat je daar uiteindelijk ook heel goed in wordt.”

Terug naar het alumnioverzicht