Alumniverhaal

Alumnus Jan Huitema

Jan Huitema studeerde Animal Sciences and Animal Production Systems aan Wageningen University.

Het is een enorme eer dat je wat kunt doen voor deze mensen.

Jan Huitema studeerde Animal Sciences and Animal Production Systems aan Wageningen University. In 2008 rondde hij zijn studie af en verruilde hij Wageningen voor Brussel, waar hij ging werken voor Jan Mulder, Europarlementslid voor de VVD. Jan raakte gefascineerd door de Europese politiek en wilde er zelf meer aan bijdragen. Hij stelde zich verkiesbaar en wist tijdens de verkiezingen Nederland ervan te overtuigen dat de EU wel wat gezond boerenverstand kon gebruiken.

Inmiddels werkt Jan als Europarlementariër in Brussel en dat bevalt hem goed. Hij houdt zich voornamelijk bezig met de agrarische- en voedselsector. Hij is lid van de landbouwcommissie en plaatsvervangend lid van de milieucommissie. De werkweken zijn druk, vol gepland met afspraken en vergaderingen met politici, lobbyisten en andere belanghebbenden.

Jan is ontzettend dankbaar voor zijn baan en vindt het bijzonder dat hij zich kan inzetten voor boeren, tuinders en vissers die misschien niet altijd de weg naar Brussel weten te vinden.

"Het is een enorme eer dat je wat kunt doen voor deze mensen.”

Gelukkig kan hij in het weekend zijn pak in de kast hangen en de overall en laarzen aan doen; als hij bij het melkveebedrijf van zijn ouders werkt, kan hij weer helemaal opladen voor een nieuwe week.

Terug naar het alumnioverzicht