Jan Willem

Alumniverhaal

Alumnus Jan Willem Agterkamp

Jan Willem studeerde de master Internationaal Land- en Waterbeheer aan Wageningen University, waar hij in 2011 afstudeerde.

Als het gezondheidscentrum in gebruik is genomen zorgt dit ervoor dat er minder mensen ziek worden, er meer veilige bevallingen zijn en er meer vaccinaties uitgevoerd worden.

Jan Willem studeerde Civiele Techniek in Arnhem en werkte een paar jaar op verschillende plaatsen. Zo werkte hij bij een ingenieursbureau aan de ontwikkeling van Vinex-wijken en wijdde hij een half jaar aan vrijwilligerswerk met straatkinderen in Zuid-Afrika. Toch kriebelde het bij Jan Willem om zich verder te verdiepen en daarom begon hij aan de master Internationaal Land- en Waterbeheer aan Wageningen University, waar hij in 2011 afstudeerde. Vervolgens kwam Jan Willem terecht bij een ingenieursbureau en werkte hij mee aan de Noord-Zuidlijn in Amsterdam; hij was hier verantwoordelijk voor de monitoring van de panden langs het boortraject.

De internationale sfeer in Wageningen heeft Jan Willem geïnspireerd om aan de slag te gaan in het buitenland. Op dit moment is hij vrijwilliger in Mozambique, waar hij verantwoordelijk is voor de coördinatie van de bouw van gezondheidscentra en waterputten op het platteland in de Zambezi provincie. Gelukkig kan hij wel aan de slag met zijn grote passie voor internationaal land- en waterbeheer en heeft hij zijn kennis ingezet om een irrigatiesysteem te ontwerpen en aan te leggen voor een NGO. Jan Willem is blij dat hij deze stap heeft kunnen zetten:

“Met het werk dat ik nu doe kan ik echt een verschil maken in het leven van veel mensen. Tijdens de bouw leren diverse mensen een nieuw vak. En als het gezondheidscentrum in gebruik is genomen zorgt dit ervoor dat er minder mensen ziek worden, er meer veilige bevallingen zijn en er meer vaccinaties uitgevoerd worden.”

Terug naar het alumni overzicht