Alumniverhaal

Alumnus Peter Hermens

Peter Hermens volgde zowel de bachelor als master Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning in Wageningen en in 2010 studeerde hij af.

Ik vind het mooi dat ik de ruimte krijg om te bedenken hoe onze leefomgeving eruit komt te zien – ik krijg er ontzettend veel energie van!

Tegenwoordig heeft Peter een eigen bedrijf, Werkend Landschap, en werkt hij aan verschillende projecten – zowel op het platteland als in de stad. Zijn expertise omvat natuurontwikkeling, watermanagement, maar ook stedenbouw en stedelijke transformatieprojecten. Eén van zijn huidige transformatieprojecten vindt plaats in Enschede, waar een oude fabriek van Polaroid wordt omgetoverd tot een creatieve hotspot in de stad, met onder meer culturele instellingen, kantoren, een skatebaan en sportvelden.

Het werk van Peter is ontzettend afwisselend; hij werkt op veel verschillende plaatsen en telkens met andere mensen. Hoewel hij dus zelfstandige is, werkt hij samen met mensen binnen een breed netwerk – de ene keer met particulieren, dan weer met een groot bedrijf.

“Ik vind het mooi dat ik de ruimte krijg om te bedenken hoe onze leefomgeving eruit komt te zien – ik krijg er ontzettend veel energie van!”

Terug naar het alumioverzicht