Alumniverhaal

Alumnus Santiago Rodas

Voordat Santiago Rodas naar Wageningen kwam om zich te specialiseren in epidemologie en volksgezondheid, had hij al op vele plaatsen over de hele wereld gewerkt.

Ik heb geleerd hoe je onderzoek doet en hoe je relaties opbouwt met mensen in verschillende landen.

Zo heeft hij deelgenomen in een programma van UNICEF in Ecuador om bloedarmoede en groeiproblemen bij kinderen te helpen voorkomen. Ook werkte hij in Thailand als consultant voor het World Food Programme en volgde hij trainingen in Rome.

Ondanks al zijn werkervaring, had Santiago het idee dat er wat miste, namelijk een meer wetenschappelijke achtergrond. Dit was het moment waarop hij besloot naar Wageningen te komen en tot nu toe, was dit zijn beste beslissing ooit:

“Wageningen University staat open voor wat jij nodig hebt en voorziet daarin. Dat is gewoon ontzettend praktisch. Ik heb geleerd hoe je onderzoek doet en hoe je relaties opbouwt met mensen in verschillende landen. Op die manier is het steeds makkelijker om je in nieuwe, andere culturele omgevingen te integreren en dat is ontzettend waardevol voor mij.”

Santiago heeft in Wageningen de smaak te pakken gekregen; hij kijkt er ontzettend naar uit om hier ook zijn PhD te doen!

Terug naar het alumnioverzicht