Alumniverhaal

Alumnus Simone Vaccari

In 2010 studeerde Simone Vaccari af voor zijn bachelor in Telecommunicatie en Techniek in Trento, Italië. Tijdens zijn studie werkte hij met Remote Sensing. Dat vond hij zo leuk, dat hij besloot om naar Wageningen te komen voor de master Geo-Information Science, om te kunnen specialiseren in Remote Sensing en GIS data analyses op milieuvraagstukken.

Ik geloof dat de master in Wageningen mij niet alleen inhoudelijk veel geleerd heeft; ik heb daarnaast ook andere vaardigheden opgedaan. Ik werkte altijd samen met andere internationale studenten, waardoor ik veel beter ben geworden in groepswerk, maar ook in tijdmanagement en planning.
Simone zegt dat hij ontzettend genoten heeft van de internationale sfeer in Wageningen en de grote keuze aan vakken. Zijn stage deed hij aan de universiteit van British Columbia in Vancouver, waar hij werkte aan een artikel dat later gepubliceerd zou worden. In Wageningen deed hij werkervaring op als student-assistent in twee mastervakken.

Na zijn afstuderen in Wageningen in 2013, vertrok Simone naar Schotland om aan een project te werken van de University of Edinburgh’s School of Geosciences en consultancybedrijf LTS International Ltd. “Ik houd echt van mijn werk; ik werk in een team met heel verschillende mensen. Wij maken gebruik van Remote Sensing om te kunnen plannen hoe men zo duurzaam mogelijk gebruik kan maken van natuurlijke hulpbronnen in ontwikkelingslanden.” Simone vindt het vooral leuk dat hij zoveel verschillende vaardigheden gebruikt tijdens zijn werk, van Remote Sensing en data analyseren, tot communicatie binnen zijn team.

Terug naar het alumnioverzicht