Xueshi

Alumniverhaal

Alumnus Xueshi (Stone) Zhang

Xueshi Zhang, 29, kwam uit China naar Wageningen om de master Organic Agriculture te volgen. In 2009 studeerde hij af.

Tegenwoordig werkt hij voor het bedrijf Koppert, dat zich richt op biologische gewasbescherming. Binnen het bedrijf werkt hij samen met een team om nieuwe biologische gewasbeschermingsmethoden te introduceren op de Chinese landbouwmarkt, waar tegenwoordig nog veel schadelijke kunstmatige middelen worden ingezet. Xueshi en zijn collega’s willen meer Nederlandse biologische bestrijdingsmiddelen tegen plagen en ziekten inzetten, zodat ook de Chinese gewasproductie milieuvriendelijker en duurzamer wordt. Xueshi zit goed op zijn plek bij Koppert:

“Ik heb niet alleen heel veel vrijheid binnen Koppert, ik mag ook nog eens binnen een enthousiast team werken aan duurzame voedselveiligheid. Wij werken vanuit liefde voor de natuur en dat blijkt nog productief te zijn ook!”

Terug naar het alumnioverzicht