Alumniverhaal

Annet Aris

Studeren in Wageningen heeft mij geleerd nieuwsgierig te zijn naar de wereld en dat het mogelijk is om praktische oplossingen te vinden voor ingewikkelde problemen. Door toe te treden tot de Wageningen Ambassadors hoop ik deze nieuwsgierigheid door te kunnen geven en studenten en onderzoekers te motiveren steeds nieuwe wegen te vinden om urgente globale problemen op te lossen.
Annet Aris, Adjunct professor in strategie bij INSEAD, lid van de raad van commissarissen bij Randstad NV, ASML NV, a.s.r. Nederland NV, Jungheinrich AG en Thomas Cook PLC

Annet Aris is senior affiliate professor digitale strategie bij INSEAD sinds 2003. Ze ontwikkelde en doceert onder meer de MBA cursus “Digital transformation of Society, Industries and Companies”. In 2019 ontving ze de Dean’s Commendation for excellence in MBA teaching. Inspiring Fifty noemde haar een van de 50 meest inspirerende vrouwen in de Nederlandse technologie sector in 2019.

Ze is ook een commissaris bij verschillende bedrijven die op dit moment een digitale transitie doormaken, dit zijn onder andere: Rabobank, Randstad NV, ASML NV, en Jungheinrich AG.

Annet heeft Cultuurtechniek B gestudeerd in Wageningen en heeft een MBA van INSEAD, beide cum laude. Ze werkte voor McKinsey van 1985 tot 2003, eerst in Nederland, daarna in het Verenigd Koninkrijk en sinds 1990 in Duitsland. In 1994 werd ze verkozen tot partner.

Samen met Jacques Bughin schreef ze het boek “Managing Media Companies, Harnessing Creative Value” (Wiley’s 2009, tweede editie, ook beschikbaar in het Russisch en Chinees). Ze was columnist voor het Financieel Dagblad waar ze een wekelijkse column schreef over digitale transformatie. Een deel van deze columns is gebundeld in haar boek “Wegwijzer in het digitale doolhof” (2019). Verder is ze nog actief als voorzitter van de permanente programma commissie van D66.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht