Testimonial

Catharina Vaendel: Hoe je als trainee linux engineer kunt worden

"Technische kennis opdoen in een wetenschappelijke omgeving" was mijn motivatie om te beginnen aan het IT traineeship bij Wageningen University & Research. Informatieanalyse, het opbouwen en vullen van serverracks, en het interviewen van onderzoekers over onze IT dienstverlening waren enkele werkzaamheden tijdens mijn traineeship.

Catharina Vaendel, voormalig trainee en nu Linux Engineer
ik kijk met grote tevredenheid terug op het traineeship en de kickstart die het is geweest voor mijn carrière!
Catharina Vaendel, voormalig trainee en nu Linux Engineer

Projecten in het traineeship

Dankzij de begeleiding en de vrijheid om zelf je traineeship in te vullen ben ik begonnen met uiteenlopende projecten om mezelf te oriënteren binnen deze IT organisatie. Ik ben begonnen met het maken van een informatie analyse om de lifecycle van laptops en telefoons voor werknemers in te richten. Vervolgens heb ik een inventarisatie gemaakt van de webhosting dienst die WUR levert, waarbij ik heb uitgezocht waarom onderzoekers juist wel of niet gebruik maken van de dienst, om zo beter in te kunnen spelen op de behoefte van de onderzoekers. Het derde project was het maken van een informatieanalyse voor het opzetten van een CMDB voor heel FB-IT. Tijdens dit laatste project kwam ik in aanraking met het infrastructuur team dat servers oplevert, waarna ik projectleider werd van het Automation project dat bijdroeg aan het automatiseren van het uitrollen van een virtuele server. In deze periode veranderde de werkwijze van de IT organisatie van een watervalmethodiek/projecten naar een Agile werkomgeving, waarin de structuur van processen ineens veel inzichtelijker werden en automatiseren veel makkelijker ging! Zo leerde ik ook hoe zo'n organisatieverandering eraan toe gaat, en dat vond ik reuze interessant om mee te maken!

Tijdens mijn traineeship kwam er intern een vacature beschikbaar voor linux engineer waarop ik gesolliciteerd heb en ben aangenomen

Van trainee naar linux engineer

Tijdens het automatiseringsproject merkte ik dat mijn passie bij infrastructuur ligt, en met name bij linux systemen. Tijdens mijn traineeship kwam er intern een vacature beschikbaar voor linux engineer waarop ik gesolliciteerd heb en ben aangenomen! Zo houd ik mij sindsdien bezig met het beheren van 250 virtuele en fysieke linux servers, het OpenShift containerplatform, ons eigen in-house High Performance Computing cluster; Anunna en het ondersteunen van onderzoekers bij het rekenen op het cluster. Er is geen dag geweest dat werken bij WUR saai was en ik kijk met grote tevredenheid terug op het traineeship en de kickstart die het is geweest voor mijn carrière!

Joost, Pien en Daniel waren eerder trainee bij het Facilitair Bedrijf, lees hun testimonial hier: