Testimonial

Daniel Schoenmaker

Ik ben een echt ‘manusje van alles’ zoals ze dat noemen. Tussen het afronden van mijn studie heb ik op verschillende plekken gewerkt en gewoond en van alles gedaan. Ik was locatiemanager van een theater, marketingmedewerker bij een non-profit-organisatie, verkoper van computers en was daarnaast ZZP en blogger. Tot ik deze traineeship tegenkwam, en eigenlijk pas toen ik hier al een tijdje aan de slag was, wist ik niet goed wat ik wilde en waar mijn kracht ligt. Mijn traineeship bij de WUR bracht daar verandering in.

Toen ik aan het traineeship begon, had ik nooit verwacht dat ik binnen zo’n korte tijd zo’n verantwoordelijke en interessante rol zou krijgen.

In de eerste week van mijn traineeship had ik een afspraak met de Service Catalog Manager van FB-IT. Wat zij deed en waarvoor, daar had ik nog geen idee van. Er lag een concrete opdracht vanuit een project die ik op kon pakken. Voor alle services die FB-IT aanbiedt moest informatie verzameld worden voor in de nieuwe servicemanagement tool, ook hiervan had ik geen idee wat het was maar de informatie moest in een Excel komen en daar kan ik mee overweg. Aan de slag!

Al heel snel kwamen er vragen vanuit de organisatie: ‘Wat zijn de verantwoordelijkheden van een service owner?’, ‘Wat is onze definitie van service window?’ etc. Of ik daar een antwoord op kon geven. Gelukkig had ik inmiddels mijn ITIL cursus gedaan en wist ik al iets meer. Maar al gauw kwam ik erachter dat hoe het een binnen organisatie niet altijd klopt met de theorie. Zelf heb ik definities opgesteld: het is erg leuk om te zien dat deze nog steeds gebruikt worden.

Na een tijdje ging ik mij bezighouden met het dienstenmodel dat geïntroduceerd werd binnen de organisatie en de oplosgroepen. Van daaruit was het nog maar een kleine stap naar de rol van procesmanager Service Catalog Manager. Een jaar lang heb ik de taken die hierbij horen uit mogen voeren. Een erg leuke en uitdagende functie, waarbij je met de hele organisatie te maken krijgt, zowel intern als extern.

Toen ik aan het traineeship begon, had ik nooit verwacht dat ik binnen zo’n korte tijd zo’n verantwoordelijke en interessante rol zou krijgen. Hierdoor ben ik er wel achter dat ik echt ‘van de processen’ ben.