Alumniverhaal

''De kennis uit mijn opleiding in Wageningen over landbouwmarkten en economie komen goed van pas bij mijn baan.''

Ik heb 7 jaar als accountmanager bij Fortis Bank gewerkt. Voordat ik als accountmanager aan de slag ging heb ik bij MeesPierson (later Fortis Bank) een traineeship gedaan voor specialised finance/trade & commodity finance, waarin ik direct betrokken werd bij transacties.

Rabobank International is actief in de gehele keten en die extra dimensie maakt mijn werk erg interessant.

Ik werkte op de afdeling Trade & Commodities Finance, binnen het agri-team. Dit team zorgde voor de financiering van internationale grondstoffen handelaren in agri producten zoals koffie, cacao, suiker en katoen. Vervolgens ben ik doorgegroeid naar accountmanager. Als accountmanager was ik meer in contact met onze klanten: je behandelt verzoeken over het krediet en bespreekt en onderhandelt hierover met de klant.

Ruim een jaar ben ik nu werkzaam bij Rabobank International in Utrecht. Mijn werkzaamheden betreffen hetzelfde vakgebied: Trade & Commodity Finance, wederom in de agri commodities. Ik financier nu de grotere wereld handelaren in agri producten, dit zijn bijvoorbeeld soja, suiker, katoen, cacao, granen en kunstmest. Wat opvalt, is dat Rabobank International een grote voorkeur heeft voor de landbouwsector. Ze hebben een grote portefeuille zowel aan het begin van de keten (agrarische bedrijven) als aan het einde van de keten (verwerkende industrie en de detailhandel). Voeg hier onze handelaren aan toe en het blijkt al snel dat we actief zijn in de gehele keten. Dat geeft een extra dimensie en maakt mijn werk extra leuk en interessant.

De kennis uit mijn opleiding in Wageningen over landbouwmarkten en economie komen goed van pas bij mijn baan. De specialisatie agribusiness, de kleinschaligheid, flexibiliteit in het programma en de mogelijkheid tot buitenlandse stages gaven mij de doorslag om in Wageningen te gaan studeren.