Studentenverhaal

'De opleiding heeft een unieke invulling!'

Sanne wist vrij snel dat ze Communicatiewetenschappen in Wageningen wilde studeren. Wageningen heeft namelijk een unieke benadering van Communicatiewetenschappen. Nu is ze derdejaars student en zou ze deze studie aan iedereen aanbevelen!

De docenten zijn erg betrokken en geïnteresseerd.

Toen ik wist dat ik communicatie wilde studeren, heb ik nog wel in Amsterdam en in Utrecht gekeken, maar ik kwam er al snel achter dat de opleiding in Wageningen toch een hele unieke invulling heeft. Je bent namelijk meteen bezig met maatschappelijke en life sciences vraagstukken, wat ik erg interessant vind. Tijdens de studie volg je een aantal vakken in een life science domein. Ik heb ervoor gekozen om vakken om gebied van voedingsgedrag en voedselveiligheid te volgen. Dit lijken me erg interessante onderwerpen om mijn communicatiekennis op toe te passen.

Ik ben erg tevreden over de manier van lesgeven in Wageningen. Docenten zijn erg betrokken en oprecht geïnteresseerd. Tijdens de colleges kun je ze zo aanspreken. Dit is mogelijk, omdat je over het algemeen niet met grote groepen in college zit en als dat wel zo is, zijn er vaak nog werkgroepen. Bij veel docenten merk je dat ze echt een passie hebben voor hun vak!

Naast mijn studie volg ik het BSc honours programma van de WUR, doe ik aan waterpolo en werk ik. Verder blijft er nog genoeg tijd over om leuke dingen met vrienden te doen en om lekker uitgebreid te kunnen koken. Waar ik later wil werken weet ik nog niet precies, maar het lijkt me wel erg tof om bij een NGO aan de slag te kunnen!