Studentenverhaal

De sfeer op de campus en het onderwijssysteem spreken me erg aan

Irene, student Food Technology

Ik vind het erg fijn dat ik naast de vakken die ik verplicht moet volgen voor mijn specialisatie Sensory Science, ook genoeg vakken zelf mag kiezen.
Irene, student Food Technology

Vooropleiding

Na mijn VWO-diploma te hebben gehaald in 2014, ben ik begonnen met de opleiding Applied Science (met als uitstroomprofiel Chemical Engineering) aan de Zuyd Hogeschool in Heerlen. Ik wist namelijk niet of ik geschikt was voor de universiteit en Engels vond ik erg moeilijk. Gedurende de opleiding kwam ik erachter dat mijn hart ligt bij voeding. Vandaar dat ik besloot de minor Food Technology te gaan volgen in Wageningen. Niet geschoten is altijd mis, dacht ik. Het beviel erg goed, ondanks het feit dat de vakken volledig in het Engels gegeven werden. De sfeer op de campus en het onderwijssysteem spraken me erg aan. Daarna sloot ik mijn bachelor af met een stage bij de Brand Bierbrouwerij. Hier heb ik een hele mooie tijd beleefd en dit motiveerde mij om verder te studeren in deze richting. Ik wilde meer weten over dit vak en koos voor de master Food Technology aan WUR.

Ervaringen

Een jaar verder kijk ik erg tevreden terug op de keuze die ik toen gemaakt heb. De overgang van hogeschool naar universiteit verliep goed. Doordat ik tijdens mijn minor al kennis had gemaakt met het onderwijssysteem van WUR, was ik snel gewend. Ik vond het erg fijn dat ik naast de vakken die ik verplicht moest volgen voor mijn specialisatie Sensory Science, ook genoeg vakken zelf mocht kiezen. Daardoor kon ik een aantal Nutrition and Health vakken volgen die ik erg interessant vond. Uiteindelijk heb ik al mijn vakken na dit eerste jaar in een keer gehaald. Ik heb er hard voor moeten werken, maar had het nooit durven denken toen ik in september begon met mijn master. Ook mijn Engels is verbeterd. Voor een van mijn laatste vakken kreeg ik zelfs van de professor een compliment voor mijn goed geschreven Engels. Wie had dat ooit gedacht? Kortom, ik heb ontzettend veel geleerd in dit afgelopen jaar en kijk uit naar volgend schooljaar waarin ik zal starten met mijn thesis. Dus voor wie nog twijfelt over een master aan WUR: gewoon doen! Ik heb er in ieder geval geen moment spijt van gehad!

Meer over Food Technology