Koen Kromhof

Studentenverhaal

De sterke (internationale) link met de Agrofood sector heeft mij de doorslag gegeven om uiteindelijk wel voor Wageningen te kiezen!

Student Management, Economics and Consumer Studies
Vooropleiding: Bedrijfskunde en Agribusiness, HAS Den Bosch

Het geeft veel verdieping
Koen, student Management, Economics and Consumer Studies

Vooropleiding

Tijdens mijn laatste jaar in Den Bosch ben ik met verschillende mensen gaan praten, die mij uit ervaring konden vertellen wat het behalen van een Masterdiploma voor meerwaarde heeft. Dat ik wilde doorstuderen werd daardoor vrij snel duidelijk. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde & Agribusiness aan de HAS in Den Bosch heb ik verschillende vakken gevolgd op logistiek, marketing, financieel en bedrijfskundig gebied. Een super leerzame periode, doordat de theorie tijdig werd afgewisseld met de praktijk! Zo heb ik in die tijd o.a. stage gelopen bij de Zuivelhoeve, Flynth Accountants, Motexion Australia en de Rabobank.

Keuze voor de master Management, Economics and Consumer Studies

Voor een Master Bedrijfskunde ben ik mij gaan oriënteren bij de Erasmus Universiteit, Universiteit Nyenrode en Wageningen University. Het “onderzoeksimago” in Wageningen is hetgene wat mij in eerste instantie tegensprak ten opzichte van de andere universiteiten. De vrijheid in samenstelling van je vakken en de sterke (internationale) link met de Agrofood sector hebben mij de doorslag gegeven om uiteindelijk wel voor Wageningen te kiezen!

Ervaringen met de master Management, Economics and Consumer Studies

Terugkijkend op de studie Management Economics and Consumer Studies ben ik erg blij met mijn keuze. Het geeft veel verdieping en leert je middels een bepaalde structuur zaken te benaderen. Doordat je veel theoretisch bezig bent vond ik het erg belangrijk om binding met de praktijk te houden. Dit heb ik gedaan door mijn thesis te schrijven voor LTO Noord Fondsen en stage te lopen bij Ahold. Je krijgt de vrijheid in Wageningen om zelf invulling te geven aan bepaalde zaken, maak daar ook gebruik van!

Kortom: Een keuze waar ik geen moment spijt van heb gehad!

Meer over MSc Management, Economics and Consumer Studies