Studentenverhaal

'Dit is voor mij de perfecte studie omdat het enorm gericht is op mensen, maar daarnaast op nog zo veel meer'

Aletta koos na haar middelbare school heel bewust voor Communicatie en Life Sciences in Wageningen.

Op de middelbare school heb ik altijd een voorkeur gehad voor de maatschappij vakken, maar ik vond biologie ook altijd heel interessant. Omdat ik het profiel Economie en Maatschappij had ben ik vooral wezen kijken bij de maatschappij en sociale wetenschappen. Na een paar jaar overtuigd te zijn geweest dat ik psychologie zou gaan studeren, kwam ik via een vriendin terecht bij communicatiewetenschappen in Wageningen. Dit was voor mij dé perfecte studie: én gericht op mensen, én je krijgt ook iets mee van hele brede andere onderwerpen. Hier kwam ook mijn interesse in biologie weer terug.

Nu ga ik naar mijn derde jaar van de bachelor en is de studie alleen maar leuker dan ik van te voren had gedacht. Het leukste eraan vind ik dat het heel breed is en dat je de mogelijkheid hebt om van alles iets te leren. Ook vind ik het heel fijn dat deze studie zo ontzettend mensgericht is, naar mijn idee meer mensgericht dan andere communicatie studies.

Afgelopen jaar heb ik de vrije keuze minor gedaan, ik heb er toen voor gekozen om te kijken in het onderwijs. Ik heb een half jaar stage gelopen op een MBO waar ik les gegeven heb in Communicatie, en waar ik uiteindelijk mijn bevoegdheid voor heb behaald! Dit bewijst maar weer hoeveel je kunt binnen deze studie.

In het komende jaar ga ik mijn tweede minor doen, de Life Science minor. Ik heb  gekozen voor de minor Psychobiology of Eating Behavior, waarin ik hoop te gaan ontdekken waarom mensen eten wat ze eten en hoe dit proces verloopt.

Naast het studeren ben ik ook lid van een studentenvereniging en heb ik een paar bijbaantjes als student assistent bij de Universiteit, daarnaast tennis ik een of twee keer per week.

Na mijn master ga ik het liefst aan het werk als communicatie adviseur voor de overheid, maar ergens anders lijkt me ook heel erg leuk! Ik heb laatst een dagje meegelopen bij de communicatie en persvoorlichting van de onderwijsinspectie en dit vond ik helemaal geweldig! Zoiets zie ik mezelf heel graag doen later!