Studentenverhaal

“Docenten zijn zeer betrokken en door de kleinschaligheid ken je bijna iedereen.”

Nadat Yvonne stopte met de opleiding Verpleegkunde, ging ze zich verdiepen in de keuze voor een andere opleiding. De keuze voor de bachelor Gezondheid en Maatschappij was een logische stap voor haar, omdat ze wist dat ze vakken over gezondheidszorg van de gehele maatschappij erg interessant vond. Na een meeloopdag was het voor haar helemaal zeker.

Tot nu toe heb ik absoluut geen spijt.

Wat ik leuk vind aan de studie zijn de vakken, de docenten en het kleinschalige van Wageningen University. Ik vind de vakken interessant, wat het leuk en gemakkelijker maakt om naar de colleges te gaan en de boeken te lezen. Tot nu toe heb ik vakken als ‘Inleiding Gezondheid en Maatschappij’, ‘Sociale Psychologie’ en ‘Sociologie’ gehad. Het leukste vond ik ‘Sociale Psychologie’, omdat er hier werd ingegaan op thema’s waar iedereen mee te maken krijgt, zoals agressie, conflicten en liefde. De voorbeelden worden toegepast op het dagelijks leven, wat alles herkenbaar maakt. Het kleinschalige van de universiteit vind ik fijn, omdat je zo bijna iedereen van je jaar kent en je met verschillende disciplines te maken krijgt. Ook vind ik dat de docenten erg betrokken zijn en door het kleinschalige weten ze ook sneller wie je bent.

Mijn minor zou ik graag volgen aan een andere universiteit in Europa. Voor mijn vorige opleiding heb ik al eens stage gelopen in Kameroen, en het begint toch weer te kriebelen. Ik vind het interessant om een tijdje in een ander land en in een andere cultuur te leven; iets anders van de wereld te zien en te ontdekken. Wageningen University heeft hier gelukkig veel opties voor.

Naast mijn studie zit ik bij de studentenvolleybalvereniging WaHo. Het is lekker om te kunnen sporten, maar het is ook vooral heel gezellig! Met het team proberen we veel met elkaar te ondernemen en WaHo zelf organiseert ook van allerlei activiteiten. Verder ben ik lid van Mercurius. Dit is de studievereniging voor onder andere de studie Gezondheid en Maatschappij. Ik zit in de commissie LexCie BGM/MHS. Deze commissie organiseert bedrijfsexcursies en lezingen die interessant zijn voor de bachelor Gezondheid en Maatschappij en de master Health and Society. Je leert hoe je bedrijven moet benaderen en wat er allemaal bij komt kijken om iets te organiseren. Ook krijg je al een idee van de bedrijven waar je straks stage kunt gaan lopen of waar je kunt komen te werken. Kortom, heel leuk en leerzaam!