Studentenverhaal

Door de praktijkervaring van de internationale studenten komt de lesstof veel meer tot leven

Student International Development Studies
Vooropleiding: Sociale Geografie, Universiteit Utrecht

Voor mij is een groot voordeel dat deze master twee jaar duurt
Jopy Willems, student International Development Studies

Vooropleiding

Binnen deze bachelor kan je verschillende richtingen kiezen, maar ik heb me vooral bezig gehouden met stadsgeografie, politieke geografie en ontwikkelingsgeografie. De dingen die ik heb geleerd bij bijvoorbeeld stadsgeografie kan ik ook binnen deze master nog steeds gebruiken. Ik heb met veel plezier mijn bachelor in Utrecht gevolgd maar helaas kon ik in Utrecht geen master vinden die precies aansloot bij mijn interesses.

Mijn keuze

Via via hoorde ik van de master Internationale Development Studies in Wageningen en besloot te gaan kijken bij de open dag. Ik vind het erg leuk dat je, in overleg met je studieadviseur, helemaal je eigen richting kan kiezen. Daarnaast vind ik het een heel groot voordeel dat er zoveel internationale studenten deelnemen aan deze master. Door hun praktijkervaring komt de lesstof veel meer tot leven. Tot slot is het voor mij een groot voordeel dat deze master twee jaar duurt. Dit aspect vond ik bij veel masters in andere steden ontbreken. Zo heb je in het eerste jaar nog tijd om echt meer theoretische kennis op te doen en kan je je in het tweede jaar helemaal wijden aan je stage en je thesis.

Mijn ervaringen

Het bleek mogelijk om vakken bij andere specialisaties of masters te volgen en op die manier heb ik nu ook ontdekt dat ik micro-finance en ontwikkelingseconomie erg interessant vind. Het leuke vind ik ook dat de docenten heel erg betrokken zijn bij de studenten. Regelmatig worden we uitgenodigd voor lezingen en congressen of krijgen we een mailtje doorgestuurd over een interessanet documentaire of stage. Op die manier heb ik zes maanden stage gelopen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en zit ik op dit moment in Mali voor mijn masterscriptie. De docenten van de universiteit Wageningen hebben een groot netwerk waar je als student optimaal gebruik van kunt maken!

Kortom: laat je niet weerhouden door de reistijd (in de praktijk woont bijna 1/3 van de master studenten buiten Wageningen dus reis je elke dag samen) en kom naar Wageningen!


Meer over International Development Studies