Alumniverhaal

“Een echte verbreding van mijn horizon was het in contact komen met internationale studenten.”

Nabi werkt iets meer dan een jaar bij een consultancy bureau in Utrecht. Het werk daar vormt een combinatie van informatie, technologie en energie.

In Wageningen heb ik geleerd mijn gedachten te ordenen, mezelf beter uit te spreken, maar ook leerde ik mijn mening beter formuleren.

Het studeren in Wageningen was voor mij een hele leuke tijd. Je kunt heel veel uit je studietijd halen. Dat begon bij mij al bij de studie die ik deed. Vervolgens zat ik ook in een studentenhuis en was ik actief bij verschillende verenigingen.

Bij Economie en Beleid leerde ik naast het leggen van een basis op mijn vakgebied ook breder te denken en zelfstandiger te worden. Veel leuke projecten kwamen op mijn pad. Zo moest ik een scriptie en verschillende werkstukken schrijven voor mijn bachelor. Een echte verbreding van mijn horizon was het in contact komen met internationale studenten. Het is gaaf dat veel dingen maatschappelijk gericht zijn in Wageningen. Zo kijken we naar vraagstukken rondom voedsel, energie en watervoorziening. We zijn erg betrokken geweest bij algemene en maatschappelijke ontwikkeling. In Wageningen heb ik geleerd mijn gedachten te ordenen, mezelf beter uit te kunnen spreken en ook mijn mening beter te formuleren. Ook heb ik statistiek en wiskunde geleerd. Het was leuk om hier op door te gaan na de middelbare school. Zo leerde ik in Wageningen veel vaardigheden en die gebruik ik nog steeds in mijn werk.

De focus van Wageningen ligt sterk bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Die maatschappelijke vraagstukken liggen dichtbij mijn eigen interesse en daarom vond ik het nog leuker in Wageningen.

Terugkijkend op mijn studententijd in Wageningen ben ik erg positief. Er zijn veel dingen die ik nooit meer zal vergeten! Ik herinner mij nog goed dat ik de open dagen organiseerde en de nieuwe studiekiezers het studentenleven in Wageningen liet zien. Het was gaaf om hier aan mee te werken. Ook mijn stage in de Verenigde Staten is me nog erg bij gebleven. Uiteindelijk heb ik deze tijd afgesloten met mijn scriptie.