Linda Bolck

Studentenverhaal

Een master reikt veel meer aan dan alleen vaardigheden in wetenschappelijk onderzoek

Student Management, Economics and Consumer Studies (specialisatie Facility Management)
Vooropleiding: Facility Management, HAN

Voor mezelf heb ik ontdekt dat ik de invloed van een omgeving op het gedrag en welzijn van de mens erg interessant vind.
Linda, student Management, Economics and Consumer Studies (spec Facility Management)

Vooropleiding

Tweeënhalf jaar geleden heb ik vol trots mijn hbo-diploma Facility Management – Academie Diedenoort in ontvangst genomen. Ondanks deze mooie prestatie en de leuke praktijkervaringen tijdens mijn stages bij het evenementencomplex GelreDome en Ziekenhuis Rijnstate had ik het gevoel nog niet uitgeleerd te zijn. Ik vond het vakgebied Facility Management nog te interessant en dankzij ontwikkelingswerk en een rondreis door India ben ik nog gemotiveerder geraakt om door te studeren. Echter had wetenschappelijk onderzoek niet mijn interesse tijdens mijn hbo-opleiding en dit hield mij enigszins tegen om een master te beginnen. Na contact te hebben gehad met meerdere studenten van de WUR werd ik enthousiast genoeg om de uitdaging aan te gaan. Met de opgedane kennis van het afgelopen jaar kan ik nu vol overtuiging mededelen dat een master veel meer aanreikt dan alleen vaardigheden in wetenschappelijk onderzoek.

Ervaring

Momenteel ben ik bezig met mijn 2e jaar van de specialisatie Facility Management binnen de master Management, Economics and Consumer Studies. Het aanbod van masters voor Facility Management is beperkt en, hoe cliché het ook klinkt, de WUR voelde voor mij meteen goed. De variatie in de vakken, de vrijheid die je krijgt om je studieloopbaan zelf te plannen en de sfeer op de campus hebben mij overgehaald om me in te schrijven voor de WUR, een keuze waar ik geen spijt van heb. In het begin word je als hbo-student in het diepe gegooid. Er wordt meer van je verwacht en je bent op jezelf aangewezen. Een grote uitdaging, maar des te groter de voldoening als het harde werk uiteindelijk wordt beloond met mooie cijfers. Het leuke van de master is dat er veel afwisseling is tussen zelfstandig- en groepswerk. Tijdens groepswerk wordt er intensief samengewerkt met studenten met verschillende hbo- en wo-achtergronden, dit maakt het extra interessant en heeft een positieve invloed op je kennisontwikkeling. Verder leer je om onderwerpen vanuit diverse perspectieven te benaderen, je leert dus breder te denken en kritischer te kijken waardoor je veel meer mogelijkheden en oplossingen ziet en over een helikopterview beschikt. Ik ben ervan overtuigd dat deze kwaliteiten van grote waarde zijn in de praktijk.

Toekomst

Gedurende mijn master ben ik het wetenschappelijk onderzoek steeds meer gaan waarderen, voornamelijk in de Facility Management branche want hierin zijn nog veel facetten te ontdekken. Voor mezelf heb ik ontdekt dat ik de invloed van een omgeving op het gedrag en welzijn van de mens erg interessant vind. Dit geldt voor zowel publieke ruimtes maar ook voor kantoorgebouwen. Op dit onderwerp ga ik daarom mijn thesis toespitsen en ik kijk er enorm naar uit om dit onderzoek in januari te starten!

Meer over Management, Economics and Consumer Studies

Meer over de specialisatie Facility Management