Alumniverhaal

''Er is veel ruimte om zelf je vakkenpakket samen te stellen''

Na mijn afstuderen ben ik begonnen met mijn traineeship bij Rabobank Nederland. Ik was trainee bij de afdeling ‘Coöperatie & Duurzaamheid’, onderwerpen die sterk gerelateerd zijn aan de opleiding. Mijn Wageningse achtergrond was dan ook zeker een pre tijdens het solliciteren. Van de drie beschikbare plekken waren er twee naar Wageningse studenten gegaan, dat zegt wel genoeg.

Mijn Wageningse achtergrond was een pre tijdens het solliciteren.

Naast de afdeling Coöperatie & Duurzaamheid was ik tijdens mijn traineeship ook betrokken bij opdrachten van andere afdelingen, zowel bij Rabobank Nederland als Rabobank Internationaal. Als trainee werkte ik 3 à 4 maanden mee op een afdeling en deed daar vaak zelf ook nog onderzoek. Het mes sneed aan twee kanten; zij leerden mij veel en ik hielp hen met de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast deed ik cursussen op zowel inhoudelijk als persoonlijk gebied en had ik een eigen coach bij wie ik mijn gehele traineeship terecht kon.

Door mijn studie ben ik breed opgeleid. Er is veel ruimte om zelf je vakkenpakket samen te stellen, hierdoor had ik een pakket dat perfect op mij en mijn toekomstvisie was afgestemd. Ook erg belangrijk: ik ben nu uniek op de arbeidsmarkt, er zijn immers geen afgestudeerde Economie en Beleid studenten die precies dezelfde vakken hebben gekozen als ik.