Alumniverhaal

''Er is veel ruimte om zelf je vakkenpakket samen te stellen''

Na mijn afstuderen ben ik begonnen met mijn traineeship bij Rabobank Nederland. Ik ben een trainee bij de afdeling ‘Coöperatie & Duurzaamheid’, onderwerpen die sterk gerelateerd zijn aan de opleiding die ik gehad heb.

Mijn Wageningse achtergrond was een pre tijdens het solliciteren.

Mijn Wageningse achtergrond was dan ook zeker een pre tijdens het solliciteren. Van de drie beschikbare plekken zijn er twee naar Wageningse studenten gegaan, dat zegt wel genoeg.

Naast de afdeling Coöperatie & Duurzaamheid ben ik tijdens mijn traineeship ook betrokken bij opdrachten van andere afdelingen, die zowel bij Rabobank Nederland als Rabobank Internationaal en de lokale bank kunnen zijn. Als trainee werk ik 3 à 4 maanden mee op een afdeling en doe daar vaak zelf ook nog een onderzoekje. Het is dan geven en nemen; zij leren mij veel en ik help hen met de dagelijkse werkzaamheden. Daarnaast doe ik cursussen op zowel inhoudelijk als persoonlijk gebied en heb ik een eigen coach bij wie ik mijn gehele traineeship terecht kan.

Door mijn studie ben ik breed opgeleid. Er is veel ruimte om zelf je vakkenpakket samen te stellen, hierdoor heb ik een pakket dat perfect op mij en mijn toekomstvisie was afgestemd. Ook erg belangrijk: ik ben nu uniek op de arbeidsmarkt, er zijn immers geen afgestudeerde Economie en Beleid studenten die precies dezelfde vakken hebben gekozen als ik.

Ik zit nu nog middenin mijn traineeship, dat over iets meer dan een jaar afloopt. Daarna? De afdeling ‘Rabobank Development’ binnen Rabobank Nederland spreekt mij erg aan. Maar ook andere afdelingen, zowel lokaal als (inter)nationaal hebben mijn interesse. Het concern is zo breed dat je altijd wel een afdeling kunt vinden die bij je past. Voorlopig ga ik nog genieten van mijn traineeship en zoveel mogelijk kennis opdoen. Het is een kans die ik met beide handen aangrijp!