Studentenverhaal

'Er waren zoveel interessante minors!'

Sophieke van Beek is studente Communicatiewetenschappen. Hieronder vertelt zij waarom ze gekozen heeft voor de minor Health and Nutrition.

De keuze voor mijn minor was een lastige. Er waren zo veel interessante minors! Uiteindelijk heb ik voor de minor Health and Nutrition gekozen, om verschillende redenen. Door te studeren in Wageningen werd mijn interesse voor voeding en gezondheid steeds meer gewekt. Dit omdat eigenlijk bijna al mijn vrienden iets studeren wat met voeding te maken heeft, en ik er op die manier best wat mee te maken kreeg. Bovendien heb ik er altijd een beetje spijt van gehad dat ik nooit Biologie heb gehad op de middelbare school. Dit was nu de kans om er alsnog iets mee te doen! Door die (opnieuw) opgewekte interesse heb ik gekozen voor de minor Health and Nutrition. In deze minor leer je de basis van voeding en gezondheid en de relatie tussen voeding, dieet en je gezondheid op verschillende niveaus. Deze niveaus gaan van wat de samenleving voor invloed heeft op ons eetgedrag (populatie), tot wat voeding voor effect heeft op ons lichaam (individu), tot op celniveau. Op de middelbare school heb ik C&M en E&M als profielen gehad, dus bij de basis beginnen was voor mij wel een must. Doormiddel van deze minor heb ik de kans gekregen om een voor mij geheel onbekend terrein te ontdekken. Ontzettend leuk!