Testimonial

Eva Troost: Van trainee bij de bibliotheek tot Product Owner Software Ontwikkeling

“Wat ga ik doen als IT-trainee bij WUR?” Op die vraag kan ik na afronding van mijn traineeship eigenlijk nog steeds geen eenduidig antwoord op geven. En dat vind ik het mooiste aan het traineeship: je kan het helemaal zelf vormgeven.

Eva Troost, voormalig trainee en nu Product Owner van team Software Ontwikkeling
Dat vind ik het mooiste aan het traineeship: je kan het helemaal zelf vormgeven.
Eva Troost, voormalig trainee en nu Product Owner van team Software Ontwikkeling

Van bibliotheek naar IT afdeling

Tijdens mijn masteropleiding, die ik bij WUR heb gevolgd, kwam ik erachter dat het me heel tof leek om voor WUR te werken. Maar tegelijkertijd wilde ik ook graag een traineeship doen, want ik was nog lang niet uitgeleerd. En o ja, iets met IT leek me ook wel wat. In de vacature voor een traineeship bij het Facilitair Bedrijf zag ik al deze elementen terugkomen. Mijn traineeship startte ik bij de bibliotheek met het project voor de implementatie van het nieuwe bibliotheeksysteem: wat betekent het nieuwe systeem voor bestaande processen? Hoe communiceren we hierover naar onze eindgebruikers? Daarnaast deed ik ook een project bij de IT-afdeling. Op die manier kon ik bij meerdere afdelingen binnen FB meewerken.

Ik vond het onwijs tof om samen met stakeholders te bepalen wat er gemaakt moest worden en om dan iedere twee weken het resultaat van het ontwikkelwerk te zien!

Van informatieanalist naar Product Owner

In de tweede fase van het traineeship heb ik me steeds meer op informatieanalyse gericht waardoor ik helemaal bij de IT-afdeling terecht kwam. Daarnaast werd ik product Owner voor de applicatie voor het uitlenen van mobiele apparatuur, waar Catharina in een eerder stadium de analyse voor gedaan had. De applicatie is op een agile werkwijze tot stand gekomen. Ik vond het onwijs tof om samen met stakeholders te bepalen wat er gemaakt moest worden en om dan iedere twee weken het resultaat van het ontwikkelwerk te zien! Ik hoefde dan ook niet lang na te denken toen ik de mogelijkheid kreeg om eenzelfde soort traject in te gaan voor de accounttool voor gastgebruikers bij WUR. Na afronding van mijn traineeship heb ik even als informatieanalist gewerkt en nu ben ik Product Owner van het team Software Ontwikkeling.

Dus: wat ga je doen als IT-trainee bij WUR? Geen idee, maar wij laten je graag zien wat de IT-afdeling van WUR allemaal doet en dan ben ik benieuwd wat jij van je traineeship gaat maken!

Joost, Pien en Daniel waren eerder trainee bij het Facilitair Bedrijf, lees hun testimonial hier: