Alumniverhaal

Frank Goossensen

Een studie in Wageningen kenmerkt zich door de ruimte om je eigen keuzes te maken. Het niveau van het onderwijs is hoog en het onderzoek heeft veel waarde voor de maatschappij. Ik merk in mijn buitenlandse contacten bovendien dat de bekendheid en waardering van Wageningen internationaal zeer groot is. Wageningen is onlosmakelijk verbonden met de groen-blauwe loper die voor Nederland altijd uitgerold ligt. Ik heb veel te danken aan mijn tijd in Wageningen en wil als Ambassador graag mijn bijdrage leveren aan het verder ontwikkelen van de positie van Wageningen University & Research.
Frank Goossensen, Director Sales & Business Development, Europe, Middle East and UK

Frank Goossensen (1964) studeerde in 1988 af in de richting Cultuurtechniek. Hij begon zijn loopbaan als onderzoeker bij het RIVM in Bilthoven en maakte vervolgens bij de directie Veehouderij en Zuivel van het Ministerie van LNV kennis met de complexe vraagstukken rondom landbouw, stikstof, verdroging en waterkwaliteit.

Frank kwam in 1992 bij Arcadis en bekleedde talloze functies, zowel als consultant en als algemeen manager. Hij werkte in Nederland en in veel Europese landen en ondersteunde overheden en bedrijven bij beleidsontwikkeling, planning en uitvoering van verschillende soorten projecten.

Sinds 2017 is Frank verantwoordelijk voor de ontwikkeling van klanten in Europa, de UK en het Midden-Oosten. Zijn focus ligt op particuliere klanten en grote steden waar de uitdagingen in energietransitie, het leveren van grote projecten en programma’s, industriële investeringen en mobiliteit het meest prominent zijn.

Frank is voorzitter van het kernteam Internationaal van de Topsector Water & Maritiem, die overheden, onderzoeksinstituten, ngo’s en bedrijven verenigt.

Frank is getrouwd en heeft 3 kinderen, waarvan de jongsten aan de WUR zijn afgestudeerd.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht