Alumniverhaal

“Gedrag binnen de economie vind ik erg interessant, maar ook energiegebruik trok mijn aandacht. Wageningen biedt je de ruimte om later in je studie nog zulke specialisaties te kiezen.”

Nick Rothengatter werkt als consultant bij Triple E Consulting in Rotterdam. Triple E is gespecialiseerd in Economie, Energie en Milieu. Na zijn studie Economie en Beleid is Nick Rothengatter bij Triple E Consulting aan de slag gegaan.

In Wageningen leerde ik mijn horizon te verbreden dankzij het internationale karakter van de universiteit.

Na mijn studietijd in Wageningen ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan bij Triple E. Vandaag de dag werk ik met onderwerpen zoals schaliegas, maar ook CO2 –hergebruik. We halen projecten binnen door onderzoeksvoorstellen uit te schrijven. Onze klanten, zoals de Wereldbank, beslissen zelf wat zij het beste voorstel vinden. Dit proberen wij te winnen en dat blijft telkens weer een spannend proces en een grote uitdaging.

Mijn studietijd in Wageningen verliep voor het grootste deel naar verwachting. Ik vond mijn draai bij milieu en natuurlijke hulpbronnen. Op de middelbare school was ik al gek op aardrijkskunde en economie. Het was fijn dat Wageningen mij de ruimte bood om zelf een aandachtsveld te kiezen. In mijn master heb ik gekeken naar gedragseconomie. Hierin ben ik gaan specialiseren. Gedrag binnen de economie vind ik erg interessant, maar ook energiegebruik trok mijn aandacht. Wageningen biedt je de ruimte om later in je studie nog zulke specialisaties te kiezen. In Wageningen leerde ik mijn horizon te verbreden dankzij het internationale karakter. Het internationale karakter vind ik interessant want kennis van talen en omgaan met een multiculturele omgeving is leerzaam en belangrijk, dat merk ik vandaag de dag als consultant ook nog.

In Wageningen is alles kleinschalig en daarom is het studeren veel persoonlijker en ook is het hechter met de docenten. Dit was erg handig bij bijvoorbeeld het schrijven van mijn scriptie.