Alumniverhaal

Harry Paul

De studie in Wageningen bracht mij in contact met nieuwe kennis, andere werelden en boeiende studenten en docenten. De opleiding hielp mee aan een brede ontwikkeling. In mijn loopbaan heb ik hier veel profijt van gehad. Wageningen is nooit geheel uit mijn gezichtsveld verdwenen, en ik hoop dat dit zo blijft. Brede maatschappelijke betrokkenheid, nationaal en internationaal, vind ik erg belangrijk en ik hoop daar samen met de andere Ambassadors een bijdrage aan te mogen leveren.
Harry Paul, inspecteur Generaal Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit – Ministerie EZ

Harry Paul (1961) studeerde plantenziektenkunde, met als bijvak ontwikkelingseconomie. In 1985 studeerde hij cum  laude af. Na afronding van zijn proefschrift vertrok hij in 1993 naar het ministerie van LNV te Den Haag. Tot 2010 bekleedde hij verschillende managementfuncties bij de ministeries LNV en VROM. Van 2010-2012 werkte hij als consultant en interimbestuurder bij ABDTopconsult van het ministerie van BZK. Sinds 2013 geeft hij als inspecteur-generaal leiding aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Hij vervult meerdere nevenfuncties, waaronder voorzitter RvT ZOA Hulp, hoop, herstel (noodhulp wereldwijd), lid RvT Maatschappelijk Reformatorische Unie, lid RvA Gevangenenzorg Nederland, lid RvA Wageningen Academy.

Wageningen Ambassadors

Ledenlijst Wageningen Ambassadors