Alumniverhaal

Harry Paul

De studie in Wageningen bracht mij in contact met nieuwe kennis, andere werelden en boeiende studenten en docenten. De opleiding hielp mee aan een brede ontwikkeling. In mijn loopbaan heb ik hier veel profijt van gehad. Wageningen is nooit geheel uit mijn gezichtsveld verdwenen, en ik hoop dat dit zo blijft. Brede maatschappelijke betrokkenheid, nationaal en internationaal, vind ik erg belangrijk en ik hoop daar samen met de andere Ambassadors een bijdrage aan te mogen leveren.
Harry Paul, ABDTopconsult

Harry Paul (1961) studeerde plantenziektenkunde, met als bijvak ontwikkelingseconomie. In 1985 studeerde hij cum laude af. Na afronding van zijn proefschrift vertrok hij in 1993 naar het ministerie van LNV te Den Haag. Tot 2010 bekleedde hij verschillende managementfuncties bij de ministeries LNV en VROM. Van 2010 tot 2012 werkte hij als consultant en interim bestuurder bij ABDTopconsult van het ministerie van BZK. Van 2013 tot 2016 gaf hij als inspecteur-generaal leiding aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Vanaf 1 januari tot 15 oktober 2017 was hij werkzaam als project-plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Financiƫn. Sinds die datum werkt hij weer bij ABDTopconsult, o.a. als kwartiermaker secretaris-generaal van het ministerie van LNV.

Hij vervult meerdere nevenfuncties, waaronder voorzitter RvT ZOA Hulp, hoop, herstel (noodhulp wereldwijd), lid RvT Maatschappelijk Reformatorische Unie en lid RvA Gevangenenzorg Nederland.

Wageningen Ambassadors

Wageningen Ambassadors overzicht