Studentenverhaal

"Het fijne aan de studie vind ik dat het kleinschalig is."

Toen ik bezig was met mijn 'studiekeuze-proces' had ik nog nooit van Wageningen University gehoord. Maar toen ik na een lange zoektocht op internet de studie Gezondheid en Maatschappij tegen kwam, was ik in één klap verliefd op deze studie en op Wageningen. Al jaren keek ik er naar uit om op kamers te gaan, maar niet gedacht dat Wageningen, het kleine boerenstadje, mijn eerste zelfstandige woonplek ging worden. Ik was bang dat er een hoog geitenwollensokkengehalte zou heersen en dat er op trekkers door de stad heen gereden zou worden. Gelukkig valt dit allemaal reuze mee.

Ik verbaasde me tijdens colleges vaak dat echt alles effect heeft op gezondheid.

Nu ik hier twee jaar woon, ben ik heel erg tevreden met mijn leven. De stad is zo fijn knus en als je naar de supermarkt gaat kom je altijd wat bekenden tegen. Een groot pluspunt van Wageningen vind ik de prachtige Rijn met de uiterwaarden. Hier ligt het in de zomer vol met studenten die studieontwijkend gedrag vertonen. Ook heb ik een gezellig huis met allerlei studenten van verschillende studies en studentenverenigingen.

Het fijne aan de studie vind ik dat het kleinschalig is waardoor het contact met docenten goed is. Hierdoor is het nog leuker om naar interessante colleges te gaan!

Voor mij sprongen twee vakken eruit de afgelopen jaren. Ten eerste vond ik ‘Voedingsgedrag’ een heel leuk vak. Hierbij leer je waarom mensen eten wat ze eten en welke factoren (leeftijd, ziekte, geslacht, geloof, etc.) een rol spelen in het bepalen van wat men eet. Ook leer je onder andere hoe kinderen voedselaversies krijgen aangeleerd en waarom mensen graag teveel eten.

Daarnaast vond ik ‘Environmental Assets for Health’ een interessant vak. Hier leerde je over alle aspecten uit de omgeving die invloed uitoefen op de gezondheid. Ik verbaasde me tijdens colleges vaak dat echt alles effect heeft op gezondheid. Bijvoorbeeld de kwaliteit van de lucht, hoe werkplekken zijn ingericht, de hoeveelheid groen in iemands omgeving, het schoolkantine-beleid en ga zo maar door!

In mijn derde jaar hoop ik nog veel leuke vakken te kunnen volgen in Wageningen!