Studentenverhaal

Het verhaal van Vera Sham

Vera Sham, Kameroen, MSc Plant Sciences
Een ongelooflijke droom is waarheid geworden. Studeren aan Wageningen University & Research is iets waarvan ik dacht dat het alleen in mijn dromen mogelijk was.
Vera Sham, Kameroen, MSc Plant Sciences
"Maar het werd waarheid! In Kameroen studeerde ik af als beste studente aan de faculteit Agriculture and Veterinary medicine. Als lid van de American Phytopathological Society reisde ik van dorp naar dorp om de behoefte van boeren in kaart te brengen. Ik realiseerde me toen dat ik meer expertise nodig had en verder wilde studeren. Financieel was dat echter niet haalbaar en ik werd geadviseerd door professoren om een beurs aan te vragen bij de WUR. Toen ik naar Wageningen mocht voelde ik me uniek, dat ik, vanuit mijn eenvoudige achtergrond, toch deze kans heb gekregen.
Mijn doel is om hierna een PhD te doen en daarna in Kameroen mijn kennis te delen. Zo wil ik graag boeren onderwijzen in mijn thuisland en een ma├»sproductie en -verwerkingsbedrijf opzetten zodat er werkgelegenheid komt. En tot slot zou ik graag een plantenlaboratorium  opzetten waar ik kan werken als phytosanitary agent en onderzoeker. Dat alles leidt naar een hogere levenstandaard in Kameroen."