Studentenverhaal

“Hoewel de stof pittig is, is het goed te doen.”

Carina Nieuwenweg is een zeer ambitieuze studente, die graag het onderste uit de kan haalt. Omdat ze een studie wilde doen die diep op de stof inging, kwam ze uiteindelijk bij Moleculaire Levenswetenschappen uit.

Het feit dat Moleculaire Levenswetenschappen nóg dieper op de stof in gaat, gaf voor mij de doorslag.

Studiekeuze

Toen ik voor mijn studiekeuze stond, wilde ik iets gaan studeren in de richting biomedische wetenschappen en bio-ingenieurstudies zoals ze in Vlaanderen worden aangeboden. Omdat de opleiding Moleculaire Levenswetenschappen het hoogst stond genoteerd in de keuzegids, gevolgd door Biotechnologie, heb ik een meeloopdag gevolgd van beide opleidingen. 

Inmiddels ben ik tweedejaars Moleculaire Levenswetenschappen. De studie bevalt goed, ik kan het niveau goed aan. Niet onbelangrijk; onze klas gaat leuk met elkaar om, dat is een voordeel van een relatief kleine studie.

Studentenleven

In Wageningen zijn er ontzettend veel activiteiten die je naast je studie kan doen. Sporten, verenigingen, commissies noem het maar op. Je doet al snel teveel. Naast mijn studie ben ik momenteel actief in de gemeentepolitiek. Dat vind ik ontzettend leuk om te doen en geeft me veel energie.

Het is één van de redenen waarom ik Wageningen een leuke stad vindt; het is klein, compact maar heeft van alles te bieden!

Toekomstplannen

Op dit moment heb ik nog geen idee welke kant ik op wil gaan. Ik zie mijzelf eerder het bedrijfsleven induiken dan dat ik op het lab blijf werken. Zolang ik dat nog niet zeker weet wat ik wil, kies ik de weg die mij het interessants lijkt en dan zie ik vanzelf wat op mijn pad terecht komt.