Alumniverhaal

'Ik heb veel aan de mindset die ik tijdens mijn studie heb meegekregen'

Mijn advies aan studenten is om de opleiding te gebruiken om te ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt binnen de communicatie-wetenschappen

Ik heb zowel de bachelor als de master Communication, Health and Life Sciences gevolgd. Ik kreeg het aanbod voor deze functie tijdens een sollicitatiegesprek voor een andere functie bij Wageningen University.

Het Onderwijsloket verbindt real-life vraagstukken aan het onderwijs van de universiteit. Ik houd mij met name bezig met kennisoverdracht op het gebied life sciences, stakeholdermanagement en verandermanagement. Dat doe ik door contacten te onderhouden met verschillende regionale netwerken in heel Nederland, zoals overheden, MKB, NGO’s en andere onderwijsinstellingen.

De vraagstukken die in deze netwerken spelen op het
gebied van agri en food, natuur, biobased economy en duurzame energie, verbind ik aan bachelor- en masteropleidingen van Wageningen University.

Wat ik leuk vind aan mijn werk, is dat ik veel vrijheid
en verantwoordelijkheid heb. Ik heb veel aan de mindset die ik tijdens mijn studie heb meegekregen. Vooral aan het besef dat iedereen een andere perceptie heeft en dat dit de reden kan zijn waarom een innovatie of samenwerking wel of niet lukt. Daarnaast heeft de opleiding mij sterk getraind in analytisch denken.

Mijn advies aan studenten is om de opleiding gebruiken om
te ontdekken wat je leuk vindt en wat je goed ligt binnen de communicatiewetenschappen. Kijk of je via een bijbaan of door extra activiteiten naast je studie werkervaring kan opdoen en geniet daarnaast natuurlijk ook van het studentenleven!