Jopy Willems

Studentenverhaal

Ik kon niet kiezen tussen twee specialisaties, daarom heb ik ze allebei gedaan

Student Animal Sciences
Vooropleiding: Biologie, Universiteit Utrecht

Ik heb mijn afstudeervakken en stages kunnen invullen met mijn eigen interesses
Anouk van Vilsteren, student Animal Sciences

Vooropleiding

Op de basisschool en middelbare school heb ik altijd al geweten wat ik wilde studeren, namelijk diergeneeskunde. Na het VWO heb ik meegeloot, maar helaas ben ik 3 jaar op rij uitgeloot voor diergeneeskunde. Toen ben ik begonnen aan een bachelor Biologie in Utrecht. Ik merkte hier al gauw dat ik mijn interesse in dieren en mensen niet helemaal kwijt kon. Tijdens mijn bachelor biologie heb ik daarom veel vakken gevolgd op andere opleidingen, zoals biomedische wetenschappen en farmacie. Na het behalen van mijn bachelor wist ik al gauw dat ik een master wilde doen, mede omdat het moeilijk is om een baan te vinden met alleen een bachelor biologie.

Doorstuderen?

Na eenmaal de beslissing gemaakt te hebben om een master te gaan doen heb ik een tijd zitten twijfelen wat ik nou precies wilde. Ik vond neurowetenschappen erg leuk, maar ook andere masters bij biomedische wetenschappen trokken mij wel aan. Ook ben ik naar de open dag in Wageningen geweest, want ook Animal Sciences leek mij erg leuk. Na de open dag wist ik het zeker, dit ga ik doen.

Master Animal Sciences

Ik ben begonnen met Animal Sciences in de richtingen Applied Zoology en Animal Health and Behaviour. Binnen deze specialisaties kon ik precies kiezen wat ik interessant vond. Bij Applied Zoology koos ik voor Human and Animal Physiology en bij Animal Health and Behaviour koos ik voor Adaptation Physiology. Ik kon niet kiezen welke specialisatie ik als minor en als major wilde doen en heb ze daarom allebei als major gedaan. Op dit moment ben ik met mijn laatste major bezig bij de diergeneeskunde faculteit in Utrecht, waarbij ik het ontwikkelingsproces van Osteochondrose in veulens onderzoek.  

Ervaringen

Ik vind de masteropleiding goed te doen, want veel kennis had ik al vanuit mijn bachelor biologie. In Wageningen is alles in het Engels, maar gelukkig wen je hier snel aan. Wat ik erg fijn vond aan de opleiding is dat je je masterprogramma kan inrichten zoals je dat zelf wilt. Ook vond ik het fijn dat ik mijn afstudeervakken/stages heb kunnen invullen met mijn eigen interesses, namelijk ziektes en afwijkende processen in het lichaam en dan vooral in paarden.

Toekomst

In november studeer ik af. Ik zou graag een baan willen vinden die aansluit bij mijn interesses. Of dit bij een bedrijf of een universiteit is maakt me dan niet veel uit. Het liefste zou ik beide specialisaties in mijn werk willen kunnen combineren, zodat het werk afwisselend blijft. Misschien wil ik nu zelfs wel een PhD gaan doen, iets waar ik vroeger nooit aan moest denken.

Meer over Animal Sciences