Studentenverhaal

Ik merkte dat veel banen die mij interessant leken om WO niveau vroegen

Student Animal Sciences
Vooropleiding: Dier- en veehouderij, CAH Vilentum

Omdat je extra vakken mag kiezen buiten je eigen opleiding heb ik een tweede specialisatie in Agricultural Business Economics gekozen. Hierdoor wordt mijn master toch ook weer meer economisch.
Stefan, student Animal Sciences

Vooropleiding
Als bachelor heb ik de opleiding Dier- en Veehouderij aan de CAH Vilentum in Dronten gevolgd, een brede opleiding gericht op de veehouderij sector. Deze opleiding was een goede link met de praktijk, echter merkte ik tijdens mijn bachelor dat ik vakinhoudelijk meer diepgang zocht. Tevens merkte ik dat veel banen die mij interessant leken om WO niveau vroegen. Dit gaf voor mij de doorslag om verder te studeren. De master stond al vrijwel meteen vast, Animal Sciences in Wageningen. Ik heb nog even nagedacht over een meer economische master, maar de veehouderij vakken tijdens mijn bachelor vond ik het meest interessant en dat wou ik in mijn master doorzetten.

Ervaringen
De eerste maanden waren wel even wennen, van een HBO waar iedereen elkaar kent naar een internationale universiteit. Ik zag op tegen het Engels en om dit wat bij te spijkeren heb ik de eerste maanden een Engels cursus gevolgd. Omdat alle vakken in het Engels gegeven worden, wende dit snel. Vakinhoudelijk sloot de master goed aan met mijn vooropleiding. Het eerste jaar kon ik mijn vakken grotendeels zelf kiezen. Deze vrijheid vind ik erg positief want hierdoor bepaal jijzelf waarin je je specialiseert. Mijn hoofd specialisatie is Animal Nutrition waar ik dan ook vier vakken in gevolgd heb. De diepgang die ik zocht, werd hier zeker gegeven. Wel merk ik dat de vakken meer onderzoeksgericht zijn, dus voornamelijk hoe moet je het onderzoeken De link naar praktijk is hier minder dan tijdens mijn HBO bachelor.

Omdat je extra vakken mag kiezen buiten je eigen opleiding heb ik een tweede specialisatie in Agricultural Business Economics gekozen. Hierdoor wordt mijn master toch ook weer meer economisch.

Afstuderen
Mijn tweede jaar wordt alweer mijn afstudeerjaar. Ik ga in mijn beide specialisaties een afstudeerthesis schrijven. Beiden zullen een onderzoeksrapport worden. Voor Animal Nutrition wordt het een onderzoek op het onderzoeksbedrijf van de Universiteit, voor Business Economics ga ik een onderzoek voor een accountant bureau doen. Na mijn studie lijkt mij een functie als veehouderij adviseur erg leuk, bijvoorbeeld bij een diervoederbedrijf. Daar zou ik dan ook wel door willen groeien tot nutritionist. Een baan waar Animal Sciences een goede basis voor is!

Meer over Animal Sciences